ЕВРОПА почетком априла добија први подводни ресторан на северноатлантској обали Норвешке, у којем за оброк треба издвојити између 200 и 400 евра, док се на сто чека и до шест месеци.

Смештен у Линдеснесу, у близини најјужније тачке Норвешке, ресторан „Испод“ ("Under") нуди својим гостима прилику да док вечерају кроз панорамски прозор гледају подводни свет, пише Форбс.

Половина ресторана „Испод“ је под водом, док је други део изнад ње. Дизајн овог ресторана је такав да се савршено уклапа у морско окружење. Монолитна конструкција ресторана с бетонским зидовима дебљине од чак, једног метра, лежи на морском дну и може да издржи притисак воде и пружи заштиту од сурових морских услова.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НАЈНЕОБИЧНИЈИ РЕСТОРАНИ НА СВЕТУ: Ручак изнад литице или огњеног кратера

Ентеријер ресторана такође подржава главну идеју архитеката који су пројектовали овај ресторан и показује како чврсти и природни материјали могу бити коришћени да прикажу лепоту природе.

Јединствено искуство уживања у оброку у ресторану пет и по метара испод површине већ је веома тражено. Овај ресторан у који може стати око 40 људи свечано ће бити отворен почетком априла, а већ има на хиљаде онлајн резервација, тако да се на сто чека око шест месеци. Тренутно се могу резервисати столови за средину августа, мада је у септембру остало слободних места само за неколико датума.

Концепт ресторана нуди стални мени који ће се мењати с годишњим добима. За вечеру је потребно издвојити око 230 евра, а скоро 400 долара ако је и вино укључено у оброк јер су у Норвешкој високи порези на алкохолна пића.