РОНИЛАЦ се можда превише приближио огромном киту који је ловио сардине, па је и сам завршио у његовим устима. Срећом по њега, изгледа није био довољно укусан, па га је животиња испљунула.

Прочитајте још: Немачком туристи фармерке спасле живот

Протагониста ове приче је 51-годишњи Рајнер Шимпф, редитељ емисије „Dive Expert Tours“ из Јужне Африке, који је са својим тимом ронилаца отишао источно од Кејптауна како би документовао трку сардина и предатора.

Но, све је кренуло наопако и цела ситуација подсећала је на причу о Пинокију. Шимпф је дословно био усисан у китова уста пред запањеним пријатељима, преноси италијански лист Il Mattino.

Пре тога поделили су се у две групе и снимали како пингвини, моржеви, делфини, китови и ајкуле удружено хватају велике количине рибе.

Прочитајте још: Нервозни кенгур кренуо да налупа параглајдисту (ВИДЕО)

Тим је био 25 наутичких миља од обале кад је површина воде изненада почела да се помера и Шимпф је у једном тренутку био прогутан. Након невероватног инцидента, срећни ронилац рекао је да је у тим моментима покушавао да сними ајкулу када се изненада све око њега замрачило, и тада је схватио и осетио како велики кит хвата његово тело.

- У таквој ситуацији нема се времена за страх, морате користити све своје инстинкте. Задржао сам дах јер сам мислио да ће заронити и да ће ме пустити много дубље у океан, а унутар уста било је веома тамно и мрачно.

Док је био у китовим устима, његов колега и фотограф Хајнц Топерцер држао је камеру уперену на Шимпфа и ужаснуто посматрао што се догађа.

Након што га је кит испљунуо, ронилац је успео да се врати неповређен у свој брод.

(24sata.hr)