Пошто је пао са своје јахте у немирно море у близини Новог Зеланда, немачки туриста је од својих фармерки направио појас за спасавање који га је више од три сата одржао на површини воде до доласка спасилачке екипе.

Тридесетогодишњи Немац, Арне Мурке, једрио је са својим братом по Толога заливу на источној обали Новог Зеланда, када се једро изненада преврнуло и бацило га у немирну воду.

Пошто није успео да дохвати појас за спасавање који му је бацио брат, Муркеа су водене струје повукле на пучину даље од јахте.

Прочитајте још - КОБНИ ПАД БОИНГА 737: Закаснио на лет два минута и то му је спасло живот (ФОТО)

Новозеландским медијима је после безбедног пристајања на копно признао да сигурно не би био међу живима да није било фармерки и да није знао како му оне могу помоћи.

Довитљиви Немац је завезао ногавице у чвор и подигао фармерке изнад воде да се напуне ваздухом и тако направио импровизовани појас за спасавање.

Спасилачки хеликоптер успео је да пронађе Муркеа после три и по сата. Његова фотографија како плута на површини воде већ је преплавила друштвене мреже.

Срећну околност представља и то што је јахта била опремљена најсавременијим радио уређајима, тако да је брат могао да пошаље позив у помоћ.

(РТС)