Они који су у потази за идејама шта да скувају у Србији све више се окрећу 69-годишњој бака Јели, која је искористила своје животно искуство и покренула онлине туторијал за кување.

Њено име је Јелена Петровић и њен Јутјуб канал и блог под називом Бакина кухиња имају преко 50 милиона прегледа и скоро 150.000 пратилаца који свакодневно гледају нови рецепт домаће кухиње, пише АП.

Прочитајте још: НЕВИДЉИВА” СРПКИЊА ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Магијом шминке Мирјана помера границе могућег (ФОТО/ВИДЕО)

Уз помоћ свог супруга Милана, који је иза камере и купује намирнице, Бака Јела је постала локална позната личност и интернет сензација, а просле године је освојила и награду.

"Све што је потребно је љубав и воља и жеља да нешто урадите", изјавила је бака Јела у интервјуу АП.

"Све можете да урадите само ако то стварно желите", додала је она.

Прочитајте још: СКИЈАШ” ИЗ БиХ ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Дигни главу Суаде! (ВИДЕО)

Све је почело пре 10-ак година када је бака Јела покренула онлајн форум да подели своје рецепте домаћих јела од супа до куваних јела, меса, слаткиша, домаћег хлеба и пецива.

Број пратилаца полако је растао и она је покенула блог и почела да поставља видео снимке које је снимала у почетку мобилним телефоном, а тек однедавно бољом камером.

Успут је научила онлајн вештине.

"Нисам чак знала да употребим компјутерски миш", рекла је она и додала да је пуно гуглала и читала туторијале.

Ових дана канал Јелене Петровић је целодневна преокупација.

Након јутарњег чаја, пар креће на посао од куповине намирница до снимања, уредивања и постављања видеа, објаснила је она.

"То је исцрпљујуће, од раног јутра до касних вечерњих сати'''', рекла је бака Јела објашњавајући да су могуће и грешке као у било ком филму.

Она је истакла да њени пратиоци чекају нови рецепт свакога јутра и да уколико касни питају да ли је добро и шта се дешава.

Бака Јела каже да припрема јела у својој кухињи од локалних намирница које се могу наћи у продавницама и на пијацама у Србији на начин на који су то радили генерацијама пре ње.

Често гледаоци пишу да рецепти враћају топла сећања на детињство.

"Моји рецепти су сви домаћи, традиционални рецепти домаће хране'''', објаснила је бака Јела. "Правим ствари које су моја мајка и бака правиле'''', додала је она.

Део хране коју направи подели комшијама и пријатељима, али слаткише чува за своје унуке'''' рекла је бака Јела осмехујући се.