ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: На Дан заљубљених прода се милиона ружа!

Т. Л.

14. 02. 2019. у 23:33

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: На Дан заљубљених прода се милиона ружа!

Depositphotos

Верона, дом љубави Јулије и Ромеа, на овај дан је посебно љубавна, јер на кућу чувеног заљубљеног пара стигне хиљаде писама

ДА ЛИ сте знали да се на Дан заљубљених, или на Светог Валентина, прода више од 50 милиона црвених ружа на свету?! Статистика показује да истог дана "плане" бар 36 милиона кутија чоколаде у облику срца. Занимљиво је да многи прижељкују да буду запрошени или намеравају да запросе своју сродну душу баш на празник љубави. Симболично - јер верују да ће им брак тако трајати до краја живота.

Статистички подаци кажу да просечно 220.000 мушкараца запроси 14. фебруара своју лепшу половину. Али ту је и онај мање симпатичан податак, а то је да у Америци чак 15 одсто усамљених жена тог дана пошаље самој себи букет цвећа, како би заварале околину. Или себе. Верона, дом љубави Јулије и Ромеа, на овај дан је посебно љубавна, јер на кућу чувеног заљубљеног пара стигне хиљаде писама.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Bole

15.02.2019. 07:37

glup praznik do bola. izlivi neznosti i paznje.... plasticnih ruza i jeftinih poklona tj suvenira. Volite svoju dragu osobu svakog dana, i poklonite paznju bez obzira na praznike.

Д. З.

16.02.2019. 15:53

Код Срба не постоји један Дан за љубав. Код нас је сваки дан за љубав. А тзв. /туђи) Дан за љубав је, у ствари, Свети Трифун.