Индонежанска полиција змијом присилила осумњиченог на признање

Бета

11. 02. 2019. у 23:46

Индонежанска полиција змијом присилила осумњиченог на признање

Twitter Jamie Fullerton@jamiefullerton1

Индонежанске власти су покренуле истрагу након што је један полицијски званичник признао да је у полицијској станици у Папуи змија била стављена на једног осумњиченог да би га уплашила и навела да призна крађе

Индонежанске власти су данас покренуле истрагу након што је један полицијски званичник признао да је у полицијској станици у Папуи змија била стављена на једног осумњиченог да би га уплашила и навела да призна крађе.

У снимку који се раширио друштвеним мрежама, види се човек оптужен за џепарење који седи на земљи у лисицама док му се око врата налази змија. Човек на снимку вришти док га полицајац пита колико је пута крао мобилне телефоне и на крају одговара да је то чинио "само два пута".

Како показује снимак, полицајац се прави да жели да стави змију у уста осумњиченог док се остали полицајци смеју. Не зна се када је снимак направљен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ZEMLjOTRES U INDONEZIJI: Stotinu poginulih, 10.000 evakuisanih

"Тог полицајца тренутно испитује унутрашња контрола папуанске полиције", рекао је данас портпарол полиције али није навео идентитет тог полицајца нити да ли су његове колеге под истрагом.

Шеф окружне полиције је упутио извињење и додао да осумњичени није био у опасности.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: MEŠTANINA KUPINOVA UJELA ZVEČARKA: Otac stabilno, ćerka rasla uz crnu mambu i aligatora!

"Змија је била припитомљена и није била отровна ни опасна", навео је он и рекао да су полицајци на ту идеју дошли да би "што је брже могуће добили признање".

Шеф је такође обећао да ће полиција "у будућности радити професионалније".

Индонежанска полиција је више пута била оптуживана за злостављање меланезијског становништва Папуе. Организације за заштиту људских права су извештавале о вансудским погубљењима активиста и демонстраната.

Изолована Папуа је један од најсиромашнијих региона Индонезије и насиље је ту честа појава.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sima

12.02.2019. 11:10

Ovo treba primeniti kod nas, za ispitivanje porekla imovine .ne treba donositi zakon.