Посланик косовске скупштине Миљаим Зека "бриљирао" је синоћ у емисији "Слободна зона", признавши практично да му Америка "кроји живот", па чак и онај брачни.

Говорећи о таксама од 100 одсто на српске производе и притиску Америке на приштинске власти да се оне укину, Зека је рекао да је против њиховог укидања, али и да косовска влада не треба да дозволи да јој Америка окрене леђа. Отишао је дотле да врло сликовито објасни колико је подршка САД важна.

- Ако би ми Американци рекли да не спавам са својом женом три дана, ја нећу спавати три месеца јер су нам они помогли за независност Косова. Да Америка потпуно греши, иако ја сматрам да греши и да се не треба укинути такса, ми не смемо да дозволимо да нам Америка окрене леђа - рекао је Миљаим Зека, преноси "Газета Еxпресс".

Он је још рекао и да нема разлога за куповину српских производа, "када је познато колико зла је Србија починила косовској држави".

- Ми нисмо учили нашу децу да не купују српску робу. Србија нас је толико силовала и толико нас уцењује, немамо разлога да купујемо српску робу када можемо куповати робу из Албаније, Македоније - рекао је он.