„Фолксваген“ јој рестаурирао „бубу“ коју вози већ 52 године (ВИДЕО)

Новости онлине

петак, 14. 12. 2018. у 10:41

„Фолксваген“ јој рестаурирао „бубу“ коју вози већ 52 године (ВИДЕО)

Print screen Youtube

„Бубу“ коју је Кетлин Брукс купила 12. децембра 1966. године назвала је Ени, а њих две су од тада пуне 52 године нераздвојне
„Бубу“ коју је Кетлин Брукс купила 12. децембра 1966. године назвала је Ени, а њих две су од тада пуне 52 године нераздвојне. Када су у „Фолксвагену“ чули за овај случај, одлучили су да потпуно рестаурирају Ени.

„Са мном је била кроз мој брак и развод. Куповину куће, почетак мог посла, промену неколико радних места, борбу са раком дојке. Свуда је била са мном и прешла више од 720.000 километара“, каже Кетлин.

„Као и ја, спора је узбрдо и боље ради када је хладније време“, кроз шалу објашњава власница.

Када су у „Фолксвагену“ сазнали за њихов однос, одлучили су да је награде за оданост, па је организован тим од 60 људи из фабрике у Пуебли у Мексику (где је последња, права „буба“ са ваздушним хлађењем направљена 2003. године) да изведе изузетну рестаурацију Ени.


Прочитајте још - Фолксваген покреће сервис за дељење возила


Тим је спровео невероватну трансформацију у дело, све са циљем да Кетлин може да користи аутомобил док год буде желела.


Велики број унапређења који ће јој олакшати вожњу је направљен. Уграђене су диск-кочнице на сва четири точка, потпуно прерађен мотор и повећана запремина на 1.600 кубика, уграђена боља брегаста осовина, ауспух од нерђајућег челика, електронско паљење, лимарија је третирана против рђе и још много других ствари.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације