Каснио на лет, па измислио да је бомба у авиону

Танјуг

16. 08. 2018. у 17:41

Каснио на лет, па измислио да је бомба у авиону

Depositphotos

Британски држављанин Жакоб Меир Абделак, који је каснио на лет из Лондона за Лос Анђелес, покушао је да принудно одложи лет, како би стигао да се "укрца", тако што је позвао полицију и рекао да је у авиону бомба
ЛОНДОН - Британски држављанин Жакоб Меир Абделак, који је каснио на лет из Лондона за Лос Анђелес, покушао је да принудно одложи лет, како би стигао да се "укрца", тако што је позвао полицију и рекао да је у авиону бомба.

Библиотекар Абделак, који живи у источном Лондону, позвао је полицију осам минута пре него што је требало да полети његов авион у 5.47 ујутру 11. маја са аеродрома Гетвик, јер је значајно каснио, а особље му није дозволило да се укрца.

Због његове преваре, сви путници су поново скенирани и лет је каснио 90 минута, пренео је Ројтерс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХРАБРОСТ ИЛИ ЛУДОСТ: Полицајац на крову комбија у покрету због казне за паркирање (ВИДЕО)

Абделак ипак није успео да се придружи већ чекираним путницима, па је планирао лет за 22. мај, али је, када је дошао на еаеродром - ухапшен.

Истрага коју је у међувремену спровео аеродром Гетвик показала је да је позив упућен са истог броја са кога је извршен букинг за његов лет.

Он је прво тврдио са је изгубио своју СИМ картицу, али је у уторак признао кривицу пред судом и осуђен је на 10 месеци затвора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације