ПЕНЗИОНИСАНОМ брачном пару из Шкотске, из места Лоренскрик, замало да измакне премија од 58 милиона фунти на лотоу. Да се, наиме, Фред Хигинс (67) поуздао у "дијагнозу" младића у продавници где је купио срећку "Јуромилионса", да његови бројеви на које је заиграо са супругом Лесли (57) нису извучени, они би остали да само с пензијом спајају крај с крајем.

Али спас је донео аутоматски читач листића. Продавац је, наиме, констатујући да нема добитака, поцепао листић и бацио га у корпу за смеће. У том тренутку се огласила машина, поруком да се власник листића јави организатору лутрије.

Прочитајте још: Освојен џекпот од 570 милиона долара на Пауербол лутрији

Хигинсу, који са супругом редовно игра лото, није требало много да схвати о чему се ради. Брже-боље, извукао је делове листића из корпе и похитао кући. Када је упоредио бројеве, схватио је да ће се кућни буџет увећати за тачно 57.975.367 фунти!

Иако су бројеви на тикету цепањем "преполовљени", и даље су се јасно видели, па је Хигинс, док се његова супруга још одмарала, сео ипак и за компјутер да потврди да ли га је срећа заиста погледала. Проверио је једном, па други пут, а када је и трећа провера показала исти поредак бројева - 3, 8, 26, 33, 45, плус 7 и 10, Хигинс је позвао организатора лутрије, "Камелот", и све објаснио. Безбедносна служба "Камелота" је убрзо дошла код Хигинсових како би проверила сваки детаља.

- То је потрајало читаву недељу, а једина особа којој смо се поверили била је наша кћерка - причали су Хигинсови, који су у браку 35 година.

Када је новац, најзад, легао на рачун, пар је прво купио нови "ауди кабриолет". Затим су решили да испуне свој сан и да се настане негде у иностранству мада још увек вагају - Барбадос или Француска.


НАЈВЕЋИ ДОБИТНИЦИ

НАЈВЕЋИ добитници на лутрији у Британији остају Крис и Колин Вејр, који су јула 2011. освојили 161 милион фунти. Пет година касније Дејвид и Керол Мартин освојили су 66 милиона фунти.