Америчка гранична полиција запленила је три краљевске кобре које је открила у лименкама за чипс у јужној Калифорнији и ухапсила мушкарца због сумње да је у земљу илегално увозио змије и друге рептиле, саопштило је америчко тужилаштво.


Ухапшени мушкарац је у пакету, који је желео да пошаље из САД у Хонг Конг, спаковао и шест заштићених корњача, међу којима су биле пустињске и три тачкасте корњаче, а та пошиљка је пресретнута и корњаче су спашене, преноси ЦНН.

Краљевске кобре, у овом случају дугачке око 60 центиметара, изразито су отровне, могу да порасту више од пет метара и заштицене су као угрожена врста због чега се не смеју увозити и извозити.

Гранична полиција запленила је змије јер представљају опасност за јавност, а приликом претраге куће ухапшеног пронађено је још неколико пакета из Хонг Конга, кутија са бебом мексичког крокодила и веће кутије са десетак заштицених врста корњача.

Ухапшени је приликом испитивања признао да је претходно примио 20 краљевских кобри, али да су све угинуле при транспорту.

Уколико га прогласе кривим, он би могао да добије максималну казну од 20 година затвора.