Прва горила рођена у зоолошком врту угинула у Охају

Бета

17. 01. 2017. у 18:13

Горила Коло, најстарија на свету и прва рођена у зоолошком врту, угинула је у Охају у 60. години, саопштио је данас зоолошки врт у Коламбусу, главном граду те америчке савезне државе

Прва горила рођена у зоолошком врту угинула у Охају

Фото Танјуг, АП

Горила Коло, најстарија на свету и прва рођена у зоолошком врту, угинула је у Охају у 60. години, саопштио је данас зоолошки врт у Коламбусу, главном граду те америчке савезне државе.

У саопштењу се наводи да је Коло угинула у сну, мање од месец дана пошто је напунила 60 година.

Коло је за чак две деценије прешла очекивани животни век горила које живе у заточеништву.

Директор Зоолошког врта Том Стаф рекао је да је Коло инспирисала људе да више науче о горилама и помогну њихову заштиту у природном станишту.

Коло је прва горила на свету која је рођена у зоолошком врту. Родила се 22. децембра 1956. године и имала је три младунчета, била је "бака" 16 горила, "прабака" 12 и "чукунбака" три гориле.

Ветеринари Зоолошког врта у Коламбусу недавно су јој одстранили малигни тумор, након чега се била успешно опоравила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Срби ћирилицом.Не у еу

17.01.2017. 18:23

Јадне су те животиње,па нису оне створене да век проведу у сто метара квадратних,него у огромном пространству,без граница,ту би била сретна,у дивљини.Није њој еволуција дала те предиспозиције и грађу тела да би је показивала у зооврту,него да би тражила храну,уживала у слободи,истраживала.Као и рибице у акваријуму.Као и људи у затвору.Само што су људи у затвору у 99% случајева са прави разлогом тамо,а ниједна животиња то није заслужила