Чистокрвна ждребица продата за 1,4 милиона евра у Француској

Бета/ АФП

16. 08. 2016. у 23:33

Ждребица, потомак славног пастува Галилеа, продата је за 1,4 милиона евра на престижној аукцији младих тркачких коња у северозападној Француској

Чистокрвна ждребица продата за 1,4 милиона евра у Француској
ДЕОВИЛ - Чистокрвна ждребица, потомак славног пастува Галилеа, продата је за 1,4 милиона евра на престижној аукцији младих тркачких коња у Довилу, у северозападној Француској.

Одгајана у коњушници Монсо у Нормандији, млада кобила продата је у понедељак после само четири минута надметања ирској групацији "П&ампР Дојл" и јужноафричкој компанији "Мејфер спекјулејторс", саопштила је агенција Аркана, друга највећа агенција за продају младих грла у Европи, која је организовала аукцију.

Градоначелник Довила Филип Огје рекао је да је ждребица примерак "високог педигреа", а власник коњушнице Монсо, Анри Бозо, навео је да је њена мајка Пруденција сестра кобиле Пацифик, чије је ждребе прошле године у Довилу продато за рекордну суму од 2,6 милиона евра.

Потомци њеног оца Галилеа продају се у Ирској за око 300.000 евра.

Најскупљи икада продати ждребац достигао је 2013. године цену од 8,38 милиона долара, а купио га је шеик Џоан ал Тани, брат катарског емира, на аукцији у Њумаркету, на истоку Енглеске, што је била прва продаја младих галопера у Европи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације