Побркао врата од тоалета са вратима од авиона

Танјуг

29. 09. 2015. у 22:56

Побркао врата од тоалета са вратима од авиона

Илустрација

Шкотланђанин је добио је забрану летења на пет година и казну у износу од 600 евра од холандске компаније КЛМ јер је током лета побркао врата тоалета са вратима авиона

ЕДИНБУРГ - Да безбедност авиона не познаје шалу, Џејмс Греј је научио на тежи начин.

Овај Шкотланђанин добио је забрану летења на пет година и казну у износу од 600 евра од холандске компаније КЛМ јер је током лета на релацији Единбург-Амстердам побркао врата тоалета са вратима авиона када је летелица била на висини од скоро 10.000 метара.

Чим је авион слетео на аеродром Схипол, збуњеног путника дочекала је полиција која га је одвела у притвор где је провео ноћ.

"Покушао сам да им објасним да је реч о неспоразуму, али дошла је полиција и ухапсила ме. Нису се понели нимало пријатељски", испричао је Греј за лондонски Телеграф.

Он тврди да му ни на памет није пало да отвара врата авиона и да се само збунио, али да нико није желео да га саслуша.

"Свестан сам тога колико то може да буде опасно", казао је он, додавши да је за повратак кући морао да позајми новац од пријатеља и лети другом авио компанијом.

Компанија КЛМ је издала кратко саопштење у ком наводи да је један од путника предат властима због "лошег понашања" током лета.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Zoran

30.09.2015. 00:33

Cesto letim avionom, i zaista, niti se vrata WC-a nalaze sa bocne strane aviona, niti ima sanse da su ista kao vrata za izlaz. Ovaj ili je bio pijan,ili je hteo da izazove katastrofu

Marko Kraljević

30.09.2015. 23:32

Sta znaci pobrkao? Mozda je pokusao da ih otvori ali to sigurno nije uradio jer vrata se ne mogu otvoriti tokom leta.