Немци верују да постоје ванземаљци

Танјуг

25. 09. 2015. у 23:59

Немци верују да постоје ванземаљци

Илустрација

Агенција за истраживање тржишта YouGov анкетирала је више од 1.170 људи о томе да ли верују у ванземаљце и чак 56 одсто њих одговорило је потврдно

БЕРЛИН - На питање да ли смо сами у свемиру више од половине недавно анкетираних Немаца сматра да нисмо, преноси Дојче веле.

Агенција за истраживање тржишта YouGov анкетирала је више од 1.170 људи о томе да ли верују у ванземаљце и чак 56 одсто њих одговорило је потврдно, а узорак већи од хиљаду испитаника, у Немачкој се сматра мериторним.

Виша консултанткиња института YouGov Ана Шнајдер каже да није изненађена великим бројем људи који верују у њихово постојање. "Разлог за такву врсту уверења, заправо је мешавина наде и страха", рекла је она и додала да је људима тешко да замисле да смо посебни и сами у свемиру, чије границе и не познајемо.

"Исто тако, није лако замислити да нисмо једина интелигентна бића. Ја сам очекивала резултат пола-пола", каже Шнајдер.

Идеја да би ванземаљци могли да постоје, није само пуко веровање анкетираних људи, већ је то и тема озбиљних научних истраживања.

"Настанак живота у свемиру, у било којем његовом делићу, вероватно је потпуно природан процес", сматра астроном при институту за астрономију "Макс Планк" Клаус Јегер. Он указује на чињеницу да једноставне форме живота могу да опстану и у готово немогућим условима, попут незамисливо великих морских дубина и зато се поставља питање зашто то онда не би било могуће и на удаљеним планетама.

Открића разних мисија у свемир иду у прилог идеји да негђе постоје и ванземаљци, каже Јегер и додаје да научни докази доста јасно указују на постојање живота ван Земље "чак и у међузвезданим маглинама, које круже око звезда у нашем Млечном путу, пронађене су органске честице, што је предуслов за било какву форму живота".

Тај астроном ипак не верује да су ванземаљци међу нама, али додаје да је откривање нових облика живота сценарио који можемо да очекујемо у скорој будућности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

SamoDaKazem

26.09.2015. 07:47

Pa, svako ljudskom biću sa trunom razuma, kad pogleda u noćno nebo i vidi koliko zvezda i galaksija gore svetlucaju, samo može da zaključi, da nismo sami u tom Svemiru. Ali, još uvek postoje i previše ljudi, što misle, da se Sunce okreće oko Zemlje i da je Svemir samo 7.000 godina star i za te ljude je ovaj članak zbilja novost.

W.

26.09.2015. 16:48

Nego sta nego postoje...cak su infiltrirani i u nase redove.Na zadnjem popisu kod nas iz 2011. bilo je ihaha marsovaca...;-)