Србија 30. од 50. земаља: Први Глобални извештај Националног консалтинг индекса

В.Ц.С.

07. 07. 2020. у 12:43

Србија 30. од 50. земаља: Први Глобални извештај Националног консалтинг индекса

Фото: Н. Скендерија

Србија је, наиме, рангирана као тридесета од 50 земаља чланица Међународног већа института за пословни консалтинг

СТАЊЕ у индустрији пословног консалтинга у Србији ниско је оцењено у првом Глобалном извештају Националног консалтинг индекса. Србија је, наиме, рангирана као тридесета од 50 земаља чланица Међународног већа института за пословни консалтинг. Недавно објављен, Глобални извештај има циљ да идентификује стање у сектору консалтинга на нивоу појединачних држава.

Према речима председнице УО Удружења пословног консалтинга Србије Александре Христов, извештај јасно показује у којим областима има највише простора за напредак и за друштво и за ову специфичну професију.

Национални консалтинг индекс за Србију износи 0,0211, и изведен је из пет фактора: индекса културног индивидуализма, индекса економске слободе, развоја е-управе, глобалног индекса креативности и индекса перцепције корупције. На скали од 0 до 100 за индекс културног индивидуализма, наша земља је оцењена са 25, а по индексу економске слободе је на 35. месту на европској листи фондације Херитиџ и пословног дневника „Вол стрит журнал“. Србија има оцену 66 и спада у умерено слободне економије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације