Албанци у Грачаници подижу 100 евра од српске државе: Због короне, уместо у Прешеву и Бујановцу, новац узимају на КиМ

Novosti online

уторак, 09. 06. 2020. у 13:49

Албанци у Грачаници подижу 100 евра од српске државе: Због короне, уместо у Прешеву и Бујановцу, новац узимају на КиМ

Фото Kosovo Online

Додатне гужве испред филијале у Грачаници праве Албанци из Прешева и Бујановца који имају српске личне карте и овде подижу новчану помоћ државе Србије

Дуги редови испред филијале Комерцијалне банке у Грачаници последњих неколико дана привлаче пажњу пролазника. Тако нешто до сада се није догађало, а за несвакидашњу гужву, због које се чека и по неколико сати испред банке, како смо сазнали на лицу места, разлог је огроман број клијената Албанаца, пре свега из Прешева и Бујановца, који су дошли да подигну новчану помоћ од 100 евра коју је грађанима уплатила Влада Србије.

Ред је дугачак и по неколико десетина метара. Поред мештана Грачанице, да подигну новчану помоћ чекају и Албанци из Прешева и Бујановца, који имају српске личне карте.

“Долазим трећи пут. Велика је гужва. Многи улазе у банку мимо реда. Дошао сам да подигнем 100 евра и захваљујем Србији што нам је дала тај новац због вируса. Из трећег пута једва сам завршио и узео новац”, казао нам је Сејди Бека из Сијеринске Бање.

И Синан Османовић из Медвеђе неколико сати је чекао да подигне новац.

“Од 7 сати јутрос сам овде. Подигао сам новац. Сада супруга чека да подигне пензију”, рекао је Османовић. На наше питање због чега новац не подигне у Медвеђи, одговорио је да је гост код ћерке у Приштини.

“Ту сам се затекао због вируса. Дошли смо да подигнемо пензије, гужве су велике, јер су сви дошли да подигну 100 евра и банка не може све одједном да исплати”, рекао нам је Османовић.

Новчана помоћ Владе Србије од 100 евра на Косову се исплаћује у филијалама Комерцијалне банке у Грачаници, Штрпцу, Ранилугу и Косовској Митровици.

Извор: Kosovo Online

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

PERA AS!!!!

09.06.2020. 14:30

SRBIJA JE SVIMA MAJKA , NIKOM MACEHA !!!!! SIPTARI TO NE ZELE DA PRIZNAJU....

dragan

09.06.2020. 14:36

Pa zato sto ne zive u Presevu, Bujanovcu ili Medvedji. Zive na Kosovu i Metohiji, prijavljeni su i u uzoj Srbiji, a verovatno i u Makedoniji. I kada negde zatreba eto ih da prave broj, ili za popis ili za glasanje

DW

09.06.2020. 15:02

I treba da uzmu, ali uz pisanu izjavu da poštuju suverenitet i integritet Srbije na celoj teritoriji.

Анти Антифа

09.06.2020. 15:47

@Simon Влада није српска већ Влада Србије, као и Војска Србије и Полиција Србије...То је велика разлика.Постојао је некад и Комадант Србије 1941-1944. Није се могао звати Српски командант