Ако нисте поднели захтев за 100 евра, имате ЈОШ МАЛО ВРЕМЕНА

Novosti online

петак, 05. 06. 2020. у 17:59

Ако нисте поднели захтев за 100 евра, имате ЈОШ МАЛО ВРЕМЕНА
Једнократну новчану помоћ од 100 евра до јутрос је на своје рачуне добило 6.013.861 грађана, а за исплату је преостало још њих 75.486
Једнократну новчану помоћ од 100 евра до јутрос је на своје рачуне добило 6.013.861 грађана, а за исплату је преостало још њих 75.486, показују најновији подаци Министарства финансија.

Они који се нису пријавили имају још неколико сати да то учине, пошто је крајњи рок за пријаву данас до поноћи, а како је већ најавио министар Синиша Мали исплата се завршава у понедељак, 8. јуна.

"Веома сам задовољан, шест милиона и 200 хиљада људи се пријавило, 4,3 милиона грађана путем портала Управе за трезор или кол центра, плус 1,9 милиона пензионера и оних који примају новчану социјалну помоћ, који су аутоматски добили помоћ, без пријављивања", истакао је министар.

Грађани свој новац могу подићи када буду желели, јер не постоји рок до када ова средства морају да се преузму. Такође, не постоји начин ни да држава тај новац повуче.

Приликом пријаве је потребно да се особа, онлајн или телефонски, изјасни у којој банци жели да подигне својих 11.759 динара. Дакле, грађани остављају свој јединствени матични број (ЈМБГ), број личне карте и банку у којој имају отворен рачун или у којој желе да им буде отворен наменски рачун. Пријављивање и онлајн и телефоном је врло једноставно и траје мање од минута.

Наменски отворен рачун ће по подизању новца одмах бити угашен, а све то без икаквог трошка.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације