ЛОЗНИЦА – Срећан сам што видим овде велики број људи, велики број радника, чак 838, а посебно сам срећан кад видим велики број жена, чак 70 посто.Знам да је то углавном друга плата у породици, уз коју животни трошкови могу да се подмире, она плата за комуналије и све оно што мора да се плати – рекао је председник Србије Александар Вучић, приликом отварања фабрике Адиент у индустријској зони Шепак у Лозници.


Председник је објаснио да је овде направљено право чудо јер је пре само годину дана на том месту била ливада, а у наредном периоду ће, како је истакао радити чак 1500 људи. Све ово допринеће већем буџету града Лознице.


-Моћи ћете више путева да радите, више комуналних пројеката да финансирате. Само хоћу људима у Лозници да кажем да погледају ово место где је 31. маја била ливада. Хоћу да знате и ви радници да смо бескрајно захвални компанији Адиент – рекао је Вучић.

Према његовим речима, није ни мало једноставно привући инвеститоре, и на томе раде све земље у окружењу, али ми смо се трудили, борили и успели.


-Само у ову индустријску зону држава Србија уложила је три милиона евра преко наших јавних предузећа и ЕПС-а. Ускоро ћемо да саградимо обилазницу у дужини од 13,6 километара да не морају људи који иду ка Дрини, ка Рађевини да улазе у центар Лознице, већ да могу на најближи могући начин да заобиђу. То значи да Лозница постаје прави, велики град - рекао је Вучић.
Председник је истакао да је у Лозницу у претходне три године уложено више него за претходних 70 година. Кренули су радови и биће завршени у року и аутопут Рума-Шабац и брза саобраћајница Шабац-Лозница.


- Јутрос сам обишао потпуно реконстрисано одељење болнице у Лозници. Ви знате да од 1987. године када је то кренуло, ништа није урађено. И Тршић смо обнављали, ускоро долази и нови стадион у Лозници, а све сам вам ово испричао да бисте знали колико је новца држава дала зато што је Лозница једно стратешко место, најсеверније, велико место у Подрињу близу реке Дрине и за нас је изузетно значајно да може да напредује – рекао је Вучић.


Градоначелник Лознице Видоје Петровић рекао је да је овај град прешао дуг пут од једне од најнеразвијенијих општина Србије, а да се данас слободно може назвати градом будућности. Он је додао да је Лозница привредно снажнија и захвалио се држави и председнику за помоћ.


ЗАДОВОЉНИ РАДНИЦИ

Има једна дивна дама Невенка Катић, која ми је представљена као један од најбољих радника у фабрици. Ја сам на њеном лицу видео задовољство и срећу што ради, иако је јасно да тај посао није лак и знам колико вам је напорно. Али и ја сам као председник ове земље задовољан јер видим да сте ви задовољни зато што ћете моћи да обезбедите будућност за вашу децу.
АУТОПУТ НА ВРЕМЕ

Председник Вучић рекао је да ће брза саобраћајница Шабац-Лозница и аутопут Рума-Шабац бити завршени у року, а тренутно се решавају последњи проблеми са експропријацијом у два шабачка села.

-До краја 2023. године за сат времена одавде до Београда стизаће се за сат времена. Живот се враћа на најбљи могући начин овде у Подриње и преостаје нам да више улажемо у Мали Зворник, Љубовију, Бајину Башту...ИНВЕСТИТОР

Фабрика Адиент у Лозници простире се на 13.000 квадрата, а упркос пандемији добро је припремљена за повећање производње. У лозничком погону ће се најпре производити пресвлаке за најпознатије аутомобилске марке. Адиент послује у 34 земље света и у 238 погона запошљава 85.000 људи. Годишње произведе 25 милиона седишта.


А.ДЕЛИЋ