Вучић обишао радове на ауто-путу преко српског Сибира: Останите овде, живећете боље; Урадићемо све правце биће вам близу и Београд и Сарајево (ВИДЕО)

Танјуг

среда, 03. 06. 2020. у 11:33

Вучић обишао радове на ауто-путу преко српског Сибира: Останите овде, живећете боље; Урадићемо све правце биће вам близу и Београд и Сарајево (ВИДЕО)

Фото Танјуг

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи пута Карајукића Бунари - Расно на Пештеру у близини Сјенице
Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи пута Карајукића Бунари - Расно на Пештеру у близини Сјенице.


Вучић је радове обишао у оквиру данашње посете Новом Пазару, а са њим су и министарка грађевинарства Зорана Михајловић и министар трговине Расим Љајић, као и представници локалних самоуправа и извођача радова.

Асфалтирање правца Расно-Тузиње и Карајукића Бунари - Угао у дужини од 12,8 километара финансирају Путеви Србије, а радове изводи предузеће "Нови Пазар пут".

Вучић ће затим обићи пут Нови Пазар - Тутин поводом званичног почетка радова на реконструкцији.

Те радове изводи турска компанија Ташјапи која је већ започела припремне радове.

Пројекат је вредан 24 милиона евра, који је обезбеђен турским кредитом.- Свађа је овде, да ли ће да буде 510 или 610 милиона, али урадићемо све правце. Трудио сам се да запамтим свако село - рекао је председник Србије Александар Вучић.

Он је истакао да ће у наредним месецима бити потписан уговор за ауто-пут од Београда до Бољара.- Све ће вам бити другачије, то значи више компанија, више инвестиција. Биће вам ближи и Београд и Сарајево - рекао је он.

Многи су обећавали да ће се овај пут завршити и никада се ништа није десило до данас, овде на Пештерској висоравни - рекао је министар трговине Расим Љајић. Он је истакао да су ово "путеви наде".ВУЧИЋ НА ПЕШТЕРУ С МЕШТАНИМА: ОСТАНИТЕ ОВДЕ, ЖИВЕЋЕТЕ БОЉЕ

Ово је ваша домовина и отаџбина, останите овде, живећете боље, поручио је данас председник Србије Александар Вучић људима са Пештера, који су га дочекали када је дошао да обиђе радове на изградњи пута Карајукића Бунари - Расно, у близини Сјенице.

Он је најавио потписивање уговора за изградњу аутопута од Пожеге до Брњице И касније Бољара.

“Тада ће вам бити близу и Београд и Сарајево”, рекао је он.

Вучић је подсетио како су му у Новом Пазару жвиждали када је посетио Пазар са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, а Пазарцима рекао да је његово да чује И оне који звижде И аплаудирају.

"Али, и тада сам рекао, грађанима Новог Пазара и Тутина, да суде по томе колико је урађено од 1945.до сада, ни по чему другом", подсетио је Вучић.

ЉАЈИЋ НА ПЕШТЕРУ: ОВО СУ ПУТЕВИ НАДЕ И ЖИВОТА

Пут Карајукића Бунари - Расно на Пештеру биће завршен пре зимске сезоне, изјавио је данас потпредседник владе и министар трговине Расим Љајић и истакао да је тај пут веома значајан за живот људи на Пештеру.

"Ово су путеви наде и живота. Нисмо дошли овде да причамо о политици, већ о стварима које су охрабрење за људе да остану овде. Ниједан део земље није запостављен и заборављен. Ово је прекретница за живот људи на Пештерској висоравни", рекао је Љајић који је радоце обишао заједно са председником Србије Александром Вучићем.

Каже да нико до јуче није веровао до јуче да ће се ово сада реализовати.

"Многи су обећавали да ће се завршити ови путеви и од тога није било ништа", навео је Љајић.

Додао је да је много људи из тог краја хтело данас да дође да би захвалили председнику Вучићу, и Влади Србије, што нису заборављени.

Љајић додаје да ће се у наредном периоду решити проблем са снабдевањем струјом и водом на Пештерској висоравни на територији општина Тутин и Сјеница.

"Вучић је доласком показао колико брине за људе овог краја", казао је Љајић.

Током његовог обраћања окупљени грађани су узвикивали: Љајић, Вучић!

"Ми смо ово обећали и сада то и реализујемо", додао је Љајић.

Коментари (28)

Milica

03.06.2020. 18:12

Mnogo velika i važna stvar za jug Srbije i Novi Pazar koji su dugo godina čekali na ovako nešto i konačno dočekali.

Milena

03.06.2020. 20:20

Bolji putevi znace vise investicija, a vise investicija nova radna mesta. Vazno je da svi u Srbiji imaju jednake uslove da zive i rade u svom mestu.

Una

03.06.2020. 20:50

Posvecenost svakom delu Srbije, gradnja puteva, bolnica, skola, fabrika je nesto sto ohrabruje ljude da ostanu u svome kraju.

Comi

03.06.2020. 21:38

Apsolutno se slazem sa tim da svaki deo Srbije mora da je razvijen i da je najvaznije da se u svaki deo nase zemlje ulaze, kako bi smo svi bili zadovoljni i ravnopravni.

Ivana

03.06.2020. 22:02

Beograd treba da se poveže sa celim Balkanom, i Zapadnim državama. Srbija je na pravom putu razvoja. Srbija se cela razvija i gradi.

Natasa

03.06.2020. 22:38

Puteve koje smo izgradili i koje ćemo izgraditi povezaće i približiti celu Srbiju, a ekonomija će još više rasti!

Nenad

03.06.2020. 23:05

Dobro je da se u Srbiji ponovo gradi. Mislim da je najteze proslo, i da nas sada ocekuje svetlija buducnost.

Srki

03.06.2020. 23:07

Svaki kilometar autoputa znaci nova radna mesta za nase ljude. Lepo je videti da ce narod imati priliku da radi i osniva porodice u svom gradu.

Stefan

04.06.2020. 07:22

Država se trudi da Sandžak poveže kvalitetnim saobraćajnicama i sa Beogradom i sa Sarajevom.

jana

04.06.2020. 07:47

Rekonstrukcija puta u N.Pazaru ce biti zavrsena u roku i doneti velike blagodeti.Izgradnjom autoputeva Srbija napreduje a veliki boj kilometara je izgradjen i dalje ce se putevi graditi