Од чега зависи редослед исплате државне помоћи: Ево ЗАШТО вам није легло 100 ЕВРА

NovostiOnline

понедељак, 01. 06. 2020. у 14:00

Од чега зависи редослед исплате државне помоћи: Ево ЗАШТО вам није легло 100 ЕВРА

Фото: Г.Шљивић

Онима који се буду пријавили последњег дана новац ће бити исплаћен најкасније до 7. јуна

Данас би још 1.350.000 људи требало да добије 100 евра, а за неколико дана сви добијају новац као помоћ од државе.


До последњег дана пријаве остало је још тачно пет дана, тако да уколико се још увек нисте пријавили, петак је последњи рок да то учините.

Мада је раније министар финансија најавио да ће прихватити и оне пријаве које "закасне" дан, два.

До сада се за ову помоћ путем сајта Управе за трезор или телефонски пријавило око 4,2 милиона грађана. Како новац свакодневно легне на рачуне око пола милиона грађана, до сада је практично исплаћена половина пријављених

Онима који се буду пријавили последњег дана новац ће бити исплаћен најкасније до 7. јуна. Међутим, једно он најчешћих питања протекле недеље било је зашто ми новац још није легао, а комшији јесте, иако је у истој банци?

Наиме, новац не исплаћује по редоследу пријаве и не зависи од тога ко се ког дана пријавио, већ од тога у којој банци је пријављен рачун. Практично, држава одлучује о банкама на чије ће рачуне пуштати новац ког дана.

Министарство финансија доноси одлуку о банкама на које ће данас, сутра или неки други дан уплатити новац. Данас, на пример, може да иде уплата на рачуне у банци коју су грађани најчешће пријављиИвали, сутра на неку другу...

Могуће је и да се новац на рачуне једне банке пушта у неколико турнуса током неколико дана, односно неколико кругова током истог дана, што је и одговор на питања попут "зашто сам ја добио сто евра, а нису моји укућани који су у истој банци и који су се пријавили за помоћ исти дан као и ја".

Министар финансија Синиша Мали истакао је да грађани немају разлога за бригу, јер ће сви који су испунили услове добити новац од државе. Он је додао да су они који и даље немају важећу личну карту, а што је услов за пријаву за помоћ од 100 евра, добили још времена да изваде тај лични документ.

- Наравно, потребно је да испуњавају друге прописане услове, односно да су пунолетни држављани Републике Србије са активним пребивалиштем у нашој земљи - рекао је министар.

Коментари (8)

Mile

01.06.2020. 16:52

Ministar je izjavio da je za 5 prvih dana isplacivano po 0.5 Miliona to je ukupno 2.5 Miliona . Predsednik je juce na Tv najavio za danas novih 1.35 miliona uplata . To je ukupno 3.85 Miliona . Kako je prijavljeno po poslednjim podacim 4.18 Miliona , to znaci da ostaje samo 0.33 Miliona a da nije uplaceno . To ispada da je isplaceno 93 % ? Kako je onda toliko judi koji nisu dobili stalo u tih 7 % , da se pisu cak i ovakvi tekstovi ?

Aleksa

01.06.2020. 16:57

A sta sa nama koji smo se prijavili, a kad bilo na sajtu, bilo na telefonu proveravamo status prijave kaze da je prijava odbijena zbog neispravnosti pidataka i da se prijavimo ponovo. Kad pokusamo da se prijavimo ponovo, kaze se da smo se vec prijavili. Na Reklamacijama sam ostavio broj telefona, receno je da cu dobiti SMS, pre 5 dana. Od tada nista. Kome da se obratim?

Šone

01.06.2020. 19:32

@Aleksa - Danas nisam dobio ja a moj komšiji je leglo a u istoj smo Banci koja je tu fora

Laki

01.06.2020. 17:06

Ne lažite više narod! Koga god sam pitao od poznanika, prijatelja i rodjaka, što će reći veliki broj ljudi...niko ama baš niko nije dobio taj novac! Jako čudno s obzirom da su skoro svi u različitim bankama, a po dosadašnjoj priči ispada da su novac dobili svi penzioneri-oko 2 miliona, plus prosle nedelje svaki dan po 500.000, znači još 2.5 miliona, i danas 1.37 miliona...to bi otprilike bili više manje svi gradjani!

R

01.06.2020. 22:37

@Laki - Ja sam dobila, moja, sestra, brat. Sin i cerka jos nisu. Svi smo razlicita banka

Sale

01.06.2020. 22:14

Prijavis se prvo u SNS i preko reda odma legne 100 evra. Ko zna taj zna ko nezna taj veruje u pravdu. Dobice i oni idu tzv izbori.