Мерцатор Група забележила раст прихода и профита

Промо

четвртак, 28. 05. 2020. у 20:09

Мерцатор Група забележила раст прихода и профита
Приходи од продаје Мерцатор Групе, у прва три месеца 2020. године, порасли су за 10,8% у односу на исти период прошле године и износе више од 530 милиона евра

Приходи од продаје Мерцатор Групе, у прва три месеца 2020. године, порасли су за 10,8% у односу на исти период прошле године и износе више од 530 милиона евра. У овом периоду, Мерцатор Група је забележила 14,1% вец́и приход од продаје у трговини на мало и 11,1% раст нормализоване ЕБИТДА. Мерцатор Група је први квартал 2020. завршила са нето добити од 1,1 милиона евра, што је за 4,8 милиона евра више у односу на исти период прошле године.

Председник Управе Мерцатора Томислав Чизмић нагласио је: „Позитивни трендови пословања, како у погледу прихода, тако и ЕБИТДА и добити, резултат су успешне примене стратегије диференцијације пословања и свих 125 иницијатива оперативног плана за ефикасно пословање на свим тржиштима Групе. Вец́ на почетку пословне 2020. године успели смо да утврдимо снажан позитиван тренд пословног учинка и профитабилности. Само благовремена и одговорна припрема за промењену ситуацију у време проглашења епидемије омогуц́ила је Мерцатор Групи да настави позитивне трендове у пословању. Мерцатор је данас конкурентна компанија, интегрисана у локално тржиште, што су купци такође препознали, а доказује и раст тржишних учешћа на свим тржиштима на којима Група послује.”

Без обзира на пословање током кризе, Мерцатор је наставио са свим активностима које су кључне за даљи и дугорочно успешан развој Групе, при чему је настављен пројекат изградње новог логистичког центра у Љубљани. Такође, компанија је наставила са ширењем и обнављањем своје пословне мреже. За даљи развој и нови инвестициони циклус Мерцатора потребно је осигурати стабилно власништво, односно трансфер у Фортенову. Брзина преноса је пресудна, нарочито јер се цела економија суочава са неизвесним периодом. Трансфер је такође пресудан за локалне и регионалне добављаче, јер је Мерцатор темељ њиховог даљег развоја.

Мерцатор Група је за време трајања кризе ЦОВИД-19 доказала да је друштвено одговорна компанија. Одмах након проглашења пандемије спровела је низ друштвено одговорних активности. Између осталог, Мерцатор је обезбедио 30 тона хране и хигијенских средстава Црвеном крсту и Словенском Царитасу, обезбедио слаткише и грицкалице за све пунктове ЦОВИД-19 у Словенији, помогао представницима Цивилне заштите у Словенији, као и запосленима у најугроженијим домовима за старије. У Србији, Мерцатор је донирао четири милиона динара ЦОВИД болницама и војним касарнама, а обезбедио је и робу и пружио логистичку подршку у паковању више од 180.000 пакета за најугроженије Београђане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације