ГОРАН Станојловић, из Велике Дренове, код Трстеника, више пута је без успеха покушао да пријави родитеље Зорана (74) и Радмилу (69) за помоћ државе од 100 евра. Тврди да је више пута то покушао путем портала Управе за трезор Министарства финансија, затим телефоном на број 0800 101 100, а додаје и да му на приговоре скоро нико не одговара или не жели уопште да га саслуша.

- Родитељи нису пензионери, а нису ни корисници социјалне помоћи, имају важећу личну карту од 16. марта и сваки пут када сам покушао да их пријавим путем сајта, дешава се да буду одбијени због "неисправних података" - наводи, за "Новости" Горан Станојловић. - Телефоном је, такође, било немогуће, па сам слао приговор путем сајта. Нисам добио одговор, а једино нам је на наш мејл одговорено из Управе за трезор шаблонским одговором где, између осталог, стоји ко све има права на помоћ, како се она остварује и да могу да се пожалим путем сајта, што сам већ и учинио, али без успеха.

Станојловић наводи и да је телефоном звао Управу, да су тамо били нељубазни и поново га упутили на сајт. Проверили су личне карте у трстеничкој полицији, где му је речено да су родитељи у систему, а све је, износи, у реду и у пошти где родитељи имају рачуне.

- Видео сам немали број сличних жалби на друштвеним мрежама, али не знам где је проблем, логично ми је једино да систем није ажуриран - износи Станојловић. - Где год да се крене - зид. Нико неће да саслуша проблем, само кажу идите на сајт и жалите се.