“Секторима који су посебно угрожени биће обезбеђени повољнији услови за кредите”: Министар Мали о мерама за помоћ привредницима

Танјуг

уторак, 26. 05. 2020. у 18:53

“Секторима који су посебно угрожени биће обезбеђени повољнији услови за кредите”: Министар Мали о мерама за помоћ привредницима

Фото: Танјуг

Министар финансија Синиша Мали Мали каже да је најважније да се секторима који су посебно угрожени пандемијом Ковида-19 обезбеди додатна ликвидност

БЕОГРАД - Министар финансија Синиша Мали Мали каже да је најважније да се секторима који су посебно угрожени пандемијом Ковида-19 обезбеди додатна ликвидност и поручује да ће им бити обезбеђени повољнији услови за кредите, који би подразумевали дужи период отплате и грејс период.

Такође, привредници у туризму, хотелијерству и друмском саобраћају имаће право да конкуришу код Фонда за развој за веће максималне износе него што је тренутно случај, а услов је да испуњавају прописане услове, рекао је Мали.

Он је, иначе, данас на састанку у Привредној комори Србије представницима туризма, хотелијерства и друмског саобраћаја пренео конкретне предлоге мера које треба да помогну њиховој ликвидности и што бржем покретању пословања.

На састанку је договорено да ће у наредним данима бити донет и регулаторни оквир који ће те мере законски регулисати.

Након што су на претходним састанцима разматрани предлози привредника, министар је данас поручио да је држава нашла начин да им помогне, као што је то, додао је, учинила и са свеобухватним програмом подршке економских мера за приведу.

Он је подсетио привреднике да већ имају право одложено на одложено плаћање пореза и доприноса на зараде, на исплату минималне зараде и јефтине кредите, додајући да је најважније да се тим секторима обезбеди додатна ликвидност.

Мали је закључио да је држава брзо и ефикасно реаговала у новонасталој ситуацији која је изазвана пандемијом вируса корона и додао да се за мање од десет дана очекује и исплата друге минималне зараде.

Састанку су присуствовали председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, државни секретар у Министарству финансија Славица Савичић и помоћник министра Драган Демировић, државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Стеван Никчевић, представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Za nasu decu

26.05.2020. 19:19

Najvaznije je da svako u ovoj zemlji shvati pojam odgovornosti, te da oni koji krse zakon odgovaraju.