Српска привреда би, захваљујући кредитима из гарантне шеме, могла да се опорави до краја године и да се врати на исти ниво од пре увођења ванредног стања, најновије су оцене Министарства привреде.

Две милијарде евра обезбеђено је за финансирање ликвидности и обртних средстава српских малих и средњих предузећа, предузетницима и пољопривредним газдинствима, а за веома кратко време, на адресу банака које су учеснице у програму одобравања кредита из гарантне шеме, стигли су захтеви чија укупна вредност одговара половини опредељених средстава – око милијарду евра.

Са циљем да подржи ликвидност привредних субјеката и помогне превазилажењу потешкоћа изазваних кризом услед епидемије коронавируса, Еуробанка је као одговорна компанија, уложила бројне напоре да подржи грађане и привреду у Србији, а посебно сектор за мала и средња предузећа и предузетнике, који је кључан за виталност економије.

Поред стандардне понуде производа и услуга, кредите из ове линије Еуробанка одобрава микро, малим и средњим предузећима, класификованим у складу са рачуноводственим стандардима Републике Србије и предузетницима, на рок до 36 месеци, укључујући грејс период од 9 до 12 месеци. Ови кредити пружају могућност позајмице до 3 милиона евра, могу се користити у динарима или еврима, уз повољне каматне стопе.

До сада су привредници показали велико интересовање за кредите из ове линије, а сви заинтересовани привредни субјекти који улазе у програм, додатне информације могу добити путем контакт центра 0800 1111 44/опција 5, али и доласком код свог саветника за бизнис у преко 80 експозитура Еуробанке широм Србије.