Министарка Михајловић: Уложичемо ДЕВЕТ милијарди евра у саобраћајну инфраструктуру, тренутно градимо 230 км нових ауто-путева

Танјуг

23. 05. 2020. у 10:39

Министарка Михајловић: Уложичемо ДЕВЕТ милијарди евра у саобраћајну инфраструктуру, тренутно градимо 230 км нових ауто-путева

Фото Танјуг

Србија ће у оквиру новог инвестиционог плана 2020-2025 градити нових 500 километара ауто-путева
Србија ће у оквиру новог инвестиционог плана 2020-2025 градити нових 500 километара ауто-путева, изјавила је данас потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.


Она је подсетила да ће се уложити девет милијарди евра у путну, железничку, комуналну и социјалну инфраструктуру и навела да се тренутно гради 230 километара нових ауто-путева, као што су Моравски коридор и ауто-пут Сремска Рача-Кузмин, који ће Србију повезати са БиХ.


Михајловићева је подсетила и да је планиран шумадијски коридор "Вожд Карађорђе", који ће повезати централну са западном, јужном и источном Србијом, као и ауто-пут Пожега-Бољаре који ће нашу земљу спојити са Црном Гором.


Поред брзе пруге која се гради од Београда до Будимпеште, градиће се и брза пруга Београд-Ниш, рекла је Михајловићева за ТВ Хепи, а саопштио је кабинет потпредседнице Владе.


Министарка је додала да је циљ Србије да буде премрежена путевима, те да ће се у магистралне, регионалне и локалне путеве уложити милијарду евра.


“Суштина и визија наше политике је да људи остану да живе у својим местима, а да инвестиције лакше и брже долазе и за то нам је потребна инфраструктура. А она је уз грађевинарство покретач привредног развоја и раста БДП-а“, навела је она.


Како напомиње, привредном развоју ће допринети и станови који се граде за припаднике служби безбедности, а Михајловићева казе да је дала предлог да се тај пројекат прошири и на здравствене и просветне раднике, те да очекује да ће Влада то усвојити.


Потпредседница Владе подсетила је и да је отворен авио-саобраћај, наводећи да је важно да се полако враћамо у нормалнији живот, али и да даље водимо рачуна о здрављу.


Подсетила је да је Ер Србија у току ванредног стања вратила наше грађане у земљу, превезла 15.000 страних држављана и допремила сву потребну опрему и хуманитарну помоћ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Vlada

23.05.2020. 11:04

Kada ce poceti izgradnja brze saobracajnice od Valjeva do Lajkovca tj do auto puta?

Srbija

23.05.2020. 11:32

Mislim da je greska,praviti auto put za Crnu Goru,ta infrastruktura nece biti isplativa,jer Srbo iz Srbije godinama vec zaobilaze ovu malu drzavu koja vodi antisrpsku politiku.Do Crne Gore dovlno bi bilo da se prosiri i napravi poluauto put kao od Djevdje do Soluna