На граничном прелазу Хоргош још нема гужве: На пут са маскама и тестом за корону - за сваки случај

Ј. Л.

23. 05. 2020. у 07:49

На граничном прелазу Хоргош још нема гужве: На пут са маскама и тестом за корону - за сваки случај

Фото Ј. Лемајић

Сви путници, приликом пасошке контроле добили су памфлет са упозорењима
ИАКО од петка за улазак у нашу земљу не треба доказ о негативном резултату теста на вирус корона, нити ће бити обавезна самоизолација од 14 дана, на граничном прелазу Хоргош током јучерашњег дана није било гужве. Тек покоје возило, са махом нашим држављанима, ушло је у Србију из Аустрије, Немачке, Чешке...

Сви путници, приликом пасошке контроле добили су памфлет са упозорењима да превентивно смање контакте и јаве се надлежном Заводу за јавно здравље уколико примете симптоме вируса ковид 19.

- Ово је прва вожња после ванредног стања, али аутобус је полупразан. Људи се још увек плаше вируса и вероватно ће још потрајати док се ситуација не врати на старо - кажу нам возачи аутобуса који саобраћа од Беча до Пожаревца. - Без проблема смо прошли кроз Аустрију и Мађарску, а ни на нашој граници није било никаквих проблема.

Иако није потребан тест, Београђанка Љиљана Н. га је урадила у Бечу.

- Хтела сам да све што се мене тиче буде исправно, никад се не зна, али нико ништа није тражио. Супруг ми је у Бечу, али ја још увек нисам добила визу па сам морала да се вратим - прича Љиљана.

Већина наших држављана, јуче се из истог разлога вратила у Србију.

- Искрено, још нас је страх због вируса, путовали смо од Немачке са маскама, али избора нисмо имали. Морали смо да се вратимо, како би, за три месеца, могли поново да одемо - кратко ће Марко из Чачка, који се у Србију вратио из немачког градића у близини Минхена. - Сви махом радимо сезонске послове и током овог периода нисмо радили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације