Обновљен комерцијални авио-саобраћај у Нишу: Прво па Дортмунд

Д. А.

23. 05. 2020. у 08:57

Обновљен комерцијални авио-саобраћај у Нишу: Прво па Дортмунд

Фото Д. Алихоџић

На "Константину Великом" путници пролазе кроз дезобаријеру, мери им се температура...
ЛЕТОМ авиона од Дортмунда ка Нишу, после нешто више од два месеца, званично су почели комерцијални летови са ове ваздушне луке. Лед је пробила компанија "Виз ер", чији је авион из Дортмунда слетео тачно у подне, а пола сата касније кренуо је назад ка Дортмунду са путницима из Ниша.

- Захваљујући спремности и организованости унутар Министарства саобраћаја и самих "Аеродрома Србије" ми смо спремни да прихватимо овај лет са свим спроведеним мерама за безбедност путника и запослених у складу са препорукама Министарства здравља и Института за јавно здравље Ниш. Путници морају да прођу све мере заштите, дезобаријеру, мери се температура путника термовизијском камером, а унутар саме терминалне зграде морају да имају маску и да држе дистанцу у оној мери колико је то могуће у нашој згради. Сви запослени су у потпуности опремљени заштитном опремом и све просторије се унутар самог аеродрома редовно дезинфикују - каже Михајло Здравковић, директор "Аеродрома Србије".

У терминалну зграду могу да уђу само путници који имају авионску карту, без пратиоца. Нормализација авио-летова се очекује у јуну.

НЕМА СТРАХА

ПУТНИЦИ које смо затекли да чекају лет кажу да се не боје да ће се инфицирати. Нису сви урадили тест на корону пре лета.

- Нисам се тестирао јер нисам био у контакту са инфициранима - каже један од нетестираних путника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације