Мали и Фалкони о француским инвестицијама: Изградња метроа апсолутни приоритет

Танјуг

среда, 20. 05. 2020. у 13:10

Мали и Фалкони о француским инвестицијама: Изградња метроа апсолутни приоритет

Синиш Мали Фото Танјуг

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са амбасадором Републике Француске у Београду Жан Луј Фалконијем, са којим је разговарао о економској ситуацији у условима пандемије вируса Ковид-19 и о француским инвестицијама у Србији

Министар финансија Синиша Мали састао се данас са амбасадором Републике Француске у Београду Жан Луј Фалконијем, са којим је разговарао о економској ситуацији у условима пандемије вируса Ковид-19 и о француским инвестицијама у Србији.


Мали је истакао да је економска ситуација у Србији стабилна, те да је наша земља спремно дочекала глобалну кризу, са ниским јавним дугом, високим девизним резервама и суфицитом у буџету.


Како каже, то је Влади Србије дало могућност да изађе са економским пакетом подршке од 5,1 милијарду евра, што је 11 одсто БДП-а, а што има ретко која земља на свету, саопштило је Министарство финансија.


Мали каже и да је Србија у право време отворила економију, као и да ниједан страни инвеститор није одустао од инвестирања у Србију.


Амбасадор Фалкони је истакао да француске компаније које послују у Србији хвале економске мере Владе Србије, те да су веома позитивни и потврдио да ниједна компанија није одустала од своје инвестиције.


Мали и Фалкони су разговарали и о пројекту изградње метроа у Београду, у коме учествује француска компанија Ежис.


Недавно је потписан Споразум о донацији у вези са реализацијом и финансирањем тог пројекта, а који ће омогућити израду студије изводљивости.


Такође, ради се и на финансијској конструкцији, што је, како су се саговорници сагласили, веома важан део овог пројекта.


Мали и Фалкони су пројекат изградње београдског метроа дефинисали као апсолутни приоритет у међусобним односима, с обзиром на то да Београђани на метро чекају деценијама уназад, и да је неопходан због даљег убрзаног развоја и ширења града.

Коментари (3)

Srdjan

20.05.2020. 14:13

Metro? Zar se taj metro već uveliko ne gradi? Pred poslednje izbore 2018te, rečeno je da će prva linija poći 2022 godine. Čak su i karte prodavali!? Kako sada tek studija izvodljivosti?? Hoće li ispuniti obećanj? Iste godine je predsednik rekao da će Tiršova 2 biti gotova 2022 godine. I obećao je odgovorno, da će radovi biti gotovi 6 meseci pre toga..Činilo mu se daleko 4 godine...Svaka čast!

Kum Žoržo

22.05.2020. 16:51

Svaki izbori novi metro i nova žičara sa Banovog brda na nbg i penzionerima pomoç pred izbore i za sve su krivi oni prethodni. Ovakav narod nezaslužuje bolju vlast.