ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је да ниједан инвеститор није отказао долазак и да очекује нова запошљавања, а најавила је и могућност још једног ребаланса буџета за ову годину.

Брнабићева је, после обиласка Научно-технолошког парка у Београду, поручила да је задовољна како се пуни републичка каса, али да то свакако нису приходи који су уобичајени, међутим, јесу бољи од пројектованих када је почела криза са ковидом 19.

Председница Владе је навела да је Србија у марту имала раст између 5 и 5,2 одсто, што је давало наду да се ова година може привести крају са минималним економским падом од минус 1,8 или са благим растом.

У априлу ће, додаје, бити значајан пад, и то се већ види по индикаторима као што су потрошња електричне енергије и приходна страна буџета, док се у мају, по њеним речима, привреда покренула, неко спорије, неко брже.

- Мени је жао зато што смо наш буџет, који је био изразито инвестициони, ове године морали мало да лимитирамо, али наставили смо све основне инфраструктурне пројекте и пројекте у домену истраживања и развоја. Оно што су приоритети Владе, ту смо средства и оставили - рекла је Брнабићева.