Шокантан обрт на тржишту непокретности: Потпун опоравак за само десетак дана

NovostiOnline

понедељак, 18. 05. 2020. у 17:15

Шокантан обрт на тржишту непокретности: Потпун опоравак за само десетак дана
У седмици од 11. до 17. маја број продатих непокретност се и више него удвостручио, у односу на период од 04. до 10. маја
Републички гедоетски завод током викенда, обавио је обраду и анализу свих пристиглихкупопродајних уговора након завршетка ванредног стања и утврдио дасе тржиште опоравило изненађујуће брзо. За само десетак дана број прометованих непокретности се вратио на ниво пре увођења ванредног стања.


У седмици од 11. до 17. маја број продатих непокретност се и више него удвостручио, у односу на период од 04. до 10. маја.


Интересантно је видети и да се готово истом брзином променио и начин кретањакапитала. Ниво куповина за готовину приближио се нивоу пре почетка примене мера за борбу против корона вируса.


Током 2019. године чак 70% станова у Србији било је купљено за кеш, а преосталих30% је плаћено из кредита.Током ванредног стања тај се однос променио и много се мање куповало за готовину, однос је био приближно 50% за кеш и 50% на кредит.


Тржиште непокретности у Србији показало је изузетан ниво осетљивости када је дошло до ванредних околности које су утицале на свакодневни живот грађана, али и изузетну еластичност да се великом брзином врати у уобичајене токове, већ при првим знацима нормализације животних активности.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

angelina

20.05.2020. 12:19

Sada se pretpostavljam vise prodaju kuce i vikendice, evo i ja merkam jednu na Fruskoj Gori, cekam poziv od ... nekretnine i bezim iz grada. Stan je zatvor!