Почела исплата 100 евра помоћи: Редови најстаријих суграђана пред шалтерима Поштанске штедионице

Танјуг

16. 05. 2020. у 10:54

Почела исплата 100 евра помоћи: Редови најстаријих суграђана пред шалтерима Поштанске штедионице

Фото: Танјуг

Банка Поштанска штедионица почела је данас исплату по 100 евра помоћи пензионерима

БЕОГРАД - Банка Поштанска штедионица почела је данас исплату по 100 евра помоћи пензионерима, а пред многим експозитурама још пре отварања шалтера створени су редови најстаријих грађана.

Исплаћује се у динарској противвредности 11.759,40 динара, једнократне новчане помоћи Влада Србије за око милион најстаријих грађана, клијената те банке, и за оне пензионере који новац примају на кућну адресу.

Старији грађани подижу новац на шалтерима Банке Поштанска штедионица у свих 185 експозитура у Србији, које ће радити са измењеним, продуженим радним временом од 8 до 18 часова.

"Осим тога, наши пензионери могу доћи до овог новца и на око 1.500 шалтера Поште Србије", рекла је директорка пословне мреже Банке Поштанска штедионица Наташа Марковић.

Марковић додаје да се новац може подићи и преко мобилне експозитуре Банке Поштанска штедионца која ће обилазити оне локације у Србији на којима се евентуално формира гужва, а тренутно се та мобилна експозитура налази у Суботици.

Тако ће бити наредних дана, а мобилна експозитура Банке Поштанска штедионица стићи ће и на оне локације где ова банка тренутно нема отворене експозитуре.

"Банка Поштанска стедионица је активни учесник у овом државном пројекту у којем се једнократна помоћ даје пунолетним грађанима. Од данас почиње исплата пензионерима 100 евра, а у банци Банци Поштанска штедионица имамо око миллион пензионера", рекла је Наташа Марковић.

Она је напоменула да пензионери примају своје пензије преко текућих рачуна у Банци Поштанка штедионица , као и преко "Поште Србије", односно, да им поштари достављају на кућну адресу.

За пензионере који код Банке Поштанска штедионица немају отворене текуће рачуне, ова банка је обезбедила да се отворе посебни наменски рачуни на које ће бити уплаћемо 100 евра у динарској противвредности, а реч је о 11.759,40 динара,

Након исплате тих средстава наменски рачун ће бити аутомастки затворен без било какве обавезе клијената.

На рачуне пензионера јуче је почела уплата по 100 евра једнократне новчане помоћи коју Влада Србије даје грађанима у оквиру економских мера за ублажавање последица вируса корона

У Министарству финансија кажу да ће након пензионера, 100 евра бити уплаћено и на рачуне прималаца социјалне помоћи, а затим и на рачуне грађана који су се пријавили онлајн или преко кол центра 0800 101 100, који је јуче почео да ради.

Онлајн пријављивање за помоћ од 100 евра путем сајта Управе за трезор могуће је од 13. маја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације