Антић и Грчић СА РУДАРИМА на Ускрс: Ови људи су наши хероји!

Танјуг

недеља, 19. 04. 2020. у 14:38

Антић и Грчић СА РУДАРИМА на Ускрс: Ови људи су наши хероји!

Фото: Танјуг

Рудари Колубаре и Дрмна остварују одличне резултате од почетка године
МИНИСТАР рударства и енергетике Србије Александар Антић и директор ЕПС-а Милорад Грчић прославили су данас Ускрс с радницима на површинском копу "Дрмно" у Костолцу, који су, како су изјавили, сачували енергетску стабилност земље, што је основ за функционисање целе државе.

- У борби против невидљивог непријатеља, ови, у широј јавности невидљиви људи који обезбеђују производњу угља и електричне енергије, наши су хероји - рекао је Антић.

Како је навео, желео је да данас честита запосленима у ЕПС-у Ускрс, уз најбоље жеље и захвалност на огромном раду, труду и енергији коју су уложили у протеклом периоду, у времену ванредног стања и забране кретања.

Организовати систем да сваког дана у производњи угља и електричне енергије учествује око 20.000 људи, који долазе на посао, уз све прописане мера заштите, да би се производња несметано одвијала, врхунски је напор и одличан резултат, истакао је министар.

Фото: Танјуг

- Ови људи су сачували енергетску стабилност земље, а енергетска стабилност земље је основ да читава држава функционише. У овом периоду смо показали да држава у пуном капацитету функционише и бори се на изузетан начин против вируса, који је зауставио цео свет - рекао је Антић.

Он је навео да ће се рад у пуном капацитету наставити и у наредном периоду и додао да је добро то што се у наредним недељама очекује постепено попуштање рестриктивних мера државе, које су омогућиле да се на добар начин бори против вируса.

Министар је подсетио да се држава окреће покретању привреде и јачању економије, а рударство и енергетски сектор даће снажан допринос остваривању таквих циљева.

Он је рекао да рудари Колубаре и Дрмна остварују одличне резултате од почетка године.

- Ми смо данас на више од 450.000 тона побољшали производњу у односу на претходну годину . Учинићемо све да наставимо такав тренд. Рударство и енергетика ће и у 2020. години имати одређени ниво раста и даћемо снажну подршку напорима државе да се привреда опорави што пре - рекао је Антић.

Фото: Танјуг

Директор ЕПС-а Милорад Грчић честитао је Ускрс рударима у Костолцу, али и свим запосленима у ЕПС-у.

Грчић је истакао да су рудари увек у најтежим временима пример како се помаже држави, како се брани држава и како се ради без обзира на отежане околности.

Упутио им је захвалност на издржљивости коју су показали у претходних месец дана.

- Хвала свима у производњи у ЕПС-у. Сигуран сам да њихов ниво свести да, ако стане производња електричне енергије, стаје све - болнице, домови здравља, полиција, установе… управо даје снагу и морал целом ЕПС-у - навео је Грчић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације