У ГРАДОВИМА широм Србије градске пијаце су престале да раде, а како произведено воће и поврће не би пропало надлежне институције покренуле су електронску пијацу. Скоро 800 газдинстава своје производе нуди на јединственој онлајн платформи. Купци уз само један клик могу да пазаре воће,поврће, месо, сиреве, млеко, јаја, мед као и низ других прехрамбених производа.


1. КОРАК


Неопходно је прво да укључите свој рачунар, лаптоп или таблет и након тога покренете претраживач преко којег посећујете интернет-странице (google chrom, мozilla...)


2. КОРАК


Када отворите претраживач укуцајте име странице "епијаце Србија" и кликните о.к. или ентер како бисте доспели на ову страницу.


3. КОРАК


Када отворите сајт "епијаца Србија" непоходно је да кликнете на опцију претражи која је уковирена жутом бојом и налази се одмах испод назива странице. Када кликнете на ту опцију отвориће се мапа градова из којих се може наручити жељени производ.


4. КОРАК


Са десне стране појавиће се мали упитник који треба да попуните, односно да изаберете регион којем припада ваш град као и тип производа који наручујете и онда бирате опцију претражи. У понуди су брашно и пекарски производи, воће и поврће, млеко и млечни производи, јаја, месо, риба, мед...


5. КОРАК


Претраживач ће вам затим понудити сва пољопривредна газдинства која се налазе у вашем округу и која производе оно што желите да наручите. Поред назива газдинства налази се и контакт телефон на који можете контактирати са продавцем. Такође, и на мапи је координатама тачно означена локација где се налази газдинство које сте изабрали. Цене производа нису истакнуте, а достава је углавном бесплатна.