Менаџмент кинеске компаније ЗиЈин, стратешки партнер РТБ Бор, је донео наредбу о отпуштању сваког радника из борске компаније за кога се утврди да је заражен корона вирусом, ексклузивно сазнају "Новости".

Према сазнањима нашег листа менаџмент кинеске комапније је на свим видним местима у предузећу који броји 5.000 радника истакао обовештетње о коме ће сваки запослен који буде имао контакт са зараженим особама, али и онима који немају маску или оде да купи доручак добија отказ.

Ово су спорне наредбе:

* Сви запослени током рада морају да носе заштитне маске за лице, уколико неко прекриши ову наредбу, биће строго кажњен, чак и раскидом Уговора о раду.

* Запосленима је заврањено да излаз ради куповине доручка у време паузе, доручак донесите од куће.

* Запослени или чланови њихових породица који су приметили симптоме,или су били у контакту са лицем који је стигло из иностранства, или су били у контакту са лицем код кога је потврђено присуство вируса, самоиницијативно да се изолујеи да о отме обавести Компанију. У суротном ако се открије истина, са запосленим, затим руководиоцем смене и руководиоцем радне јединице биће раскинут Уговор о раду.

* Са запосленима који, због кршења меракоје су донете од стране Владе и Компаније, буду заражени корона вирусом, Компанија ће раскинути Уговор о раду.

"Новости" вам ексклузивно стављају на увид обавештење које је истакнуто на свим огласним таблама РТБ-а а који је потписао генерални директор КСиминг Јиан.


Кинеска компанија ЗиЈин је 63 одсто власништва РТБ Бор купио 18. децембра 2018. за 350 милиона долара, а надају се да ће само ове године остварити профит већи од 100 милиона америчких новчаница.