Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да је један радник "Инфраструктуре железница" преминуо у Нишу од последица корона вируса.


"Оно што је важно јесте да морамо да учинимо све да живот не стане, верујем да ћемо завршити са што мање жртава и проблема ако смо јединствени и солидарни", рекла је она.


Гостујући на ТВ Прва, она је рекла да је на десет највећих инфраструктурних градилишта у Србији тренутно ангажовано 2.500 радника и препорука министарства је да сва градилишта која могу да функционишу у време епидемије, поштујући све безбедносне мере, треба да раде. Она је подсетила да се, између осталог, ради на Моравском коридору, изградњи обилазнице око Београда, као и на изградњи брзе пруге од Београда до Будимпеште.


"На деоници будуће брзе пруге од Старе Пазове до Новог Сада, које је једно од најзахтевнијих градилишта у југоисточној Европи, пре неки дан је пробијен тунел Чортановци. Активно је десет највећих инфраструктурних пројеката, нека функционишу са смањеним капацитетом", казала је Михајловић за ТВ Прва, саопштило је министарство.


Михајловић је додала и да у време епидемије која је погодила цео свет није проблем број радника на градилиштима, већ како доћи до опреме и материјала да би се радови изводили.


"Штете су велике, као у целом свету, али држава ради најбоље што може. Припремамо велики план опоравка, како приватног, тако и државног сектора. Важно је да наставимо да се боримо и да се вратимо на ону зелену грану привреде на којој смо били пре ове епидемије", закључила је Михајловић.