Компанија Messer у борби са короном: Повећано снабдевање медицинским кисеоником

Novosti Online

петак, 03. 04. 2020. у 12:00

Компанија Messer у борби са короном: Повећано снабдевање медицинским кисеоником
Ова компанија је уложила значајна средства у опрему за повећање капацитета потрошње кисеоника
Компанија Messer Tehnogas је и у овим тешким тренуцима успела да обезбеди додатне количине медицинског кисеоника које су потребне за лечење најозбиљнијих пацијената заражених новим корона вирусом - Цовид 19.

С тим у вези, ова компанија је уложила значајна средства у опрему за повећање капацитета потрошње кисеоника, те су постављени додатни резервоари са медицинским кисеоником у Клиничком центру Србије, Војномедицинском центру Карабурма и у Војној болници у Нишу, која је одређена као главна регионална болница за смештај оболелих са југа Србије. Мессер је и у Клиничко болничком центру Земун проширио три подстанице за снабдевање и адаптирао инсталацију централног снабдевања медицинским кисеоником. Додатно је урађено и прилагођавање 200 регулатора за директну потрошњу кисеоника из боце.

Messer Tehnogas, као компанија од посебног значаја за снабдевање тржишта Србије виталним медицинским гасовима, кроз константну комуникацију и у међусобном договору са кризном штабом Владе Србије, обавља редовну и поуздану дистрибуцију медицинских гасова свим неопходним институцијама на територији наше земље.(ПР)