Еуробанк је, као друштвено-одговорна компанија, обезбедила шест милиона динара за куповину неопходне медицинске опреме потребне за сузбијање епидемије коронавируса. Донација ће бити реализована преко УНИЦЕФ-а који је објавио позив компанијима и појединцима да буду солидарни и донирају средства за набавку потребне опреме која је потребна да се спасу животи људи у Србији и подржи наш здравствени систем.

„Свесни смо да ситуација захтева брзу реакцију и подршку како би здравственим институцијама и пацијентима који се у њима лече био омогућен адекватан медицински третман. Као један од доприноса у борби против епидемије коронавируса, Еуробанк је обезбедила средства у износу од 6 милиона динара за куповину медицинске и заштитне опреме за лечење оболелих од коронавируса. Овом донацијом такође желимо да искажемо и подршку нашем здравственом систему, пред којим је веома тежак задатак. Сматрамо да је сада, више него икад, потребно да покажемо солидарност и одговорност према друштву у којем послујемо“ – изјавила је Славица Павловић, председник Извршног одбора Еуробанк.

„УНИЦЕФ даје своју пуну подршку националним напорима да се заштити становништво, пре свега кроз набавку критично потребне опреме за здравствени систем, као и кроз информисање како да се заштитимо од вируса и како да се одрже услуге и пружи помоћ најрањивијим породицама са децом. Веома ценимо допринос приватног сектора нашем раду – и за редовне програме за децу и у ванредним ситуацијама попут ове са којом се сада сви суочавамо. Пословна заједница показала је истинску солидарност и у условима економске неизвесности, део својих прихода определила за помоћ друштву. Желим да захвалим свим компанијама које су донирале УНИЦЕФ-у како бисмо се заједничким снагама изборили са корона вирусом и сачували животе у Србији“, рекла је Ређина Де Доминићс, директорка УНИЦЕФ-а у Србији.

Еуробанк је, следећи препоруке Владе Републике Србије, предузела све превентивне мере како би се умањила могућност даљег ширења вируса Цовид - 19. Бринући за своје запослене и клијенте, Еуробанк је обезбедила појачану хигијену свих својих пословница и максималну примену препорука за заштиту од коронавируса. Ради безбедности, за обављање банкарских послова, банка саветује употребу е-б@нкинг и м-б@нкинг апликација, а за исплату новца банкомате. Такође, за сва додатна питања, свим клијентима доступан је и контакт телефон ЕуроПХОНЕ: 0800 1111 44.

(PR)