ЗБОГ полемике у јавности због безбедности радника у сомборској фабрици женског веша "Фиорано", представници Градског штаба за ванредне ситуације Сомбора, заједно са специјалистима епидемиологије и инспекторком за безбедност су и здравље на раду, посетили ову фирму.


- Немамо право да затварамо привредне субјекте, али можемо да апелујемо да се мере Владе максимално спроводе, како би грађани били безбедни - изјавила је Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора.


Она је додала да ће надлежне институције добити адекватне извештаје о томе да ли су све прописане мере примењене и у овом случају.


У управи "Фиоране" кажу да су предузели све мере за заштиту радника, који тренутно углавном производе - заштитне маске.


- Поново смо почели са производњом. У среду је радила прва, а у четвртак ће друга група радника бити за машинама. Радници ће радити сваки други дан. Запослене смо позвали да се врате на посао без икаквог притиска или претњи - каже Аида Делкић, директорка "Фиорана", где 90 одсто запослених чине жене.


Она појашњава да су радници позвани на добровољној основи, а онај ко се осећа угроженим, или има страх - не мора доћи на посао.


"Фиорано" запошљава 1.700 радника, од тога је 350 породиља. На позив се одазвало 1.350 радника који су распоређени у погонима у Кули и Сомбору.