ВЛАДА Србије одлучила је да максимална цена заштитних рукавица у малопродаји може износити 40 динара по комаду са урачунатим ПДВ-вом, наводи се данас донетим изменама Уредбе коју је објавио Службени гласник.

Максимална цена заштитних маски је и даље 120 динара по комаду са урачунатим ПДВ-ом, наведено је у овој одлуци. Максимална количина која се може купити у малопродаји је 10 маски и 20 комада рукавица.

Прочитајте још: Пакет вредан 5,1 милијарду евра: Министар Мали каже да нема смањења плата и пензија, на подршку може да рачуна и приватни сектор као и сви грађани (ВИДЕО)

Уредба о ограничавању цена и количина односи се на заштитна средства која Републички фонд за здравствено осигурање дистрибуира привредним субјектима за време ванредног стања, а донета је у циљу благовременог и равномерног снабдевања тржишта.

Прочитајте још: Три тачке пакета за подршку привреди: Ињекција од 5 МИЛИЈАРДИ за опоравак после вируса

Како је наведено, РФЗО испоручује правним лицима која се баве дистрибуцијом заштитних средстава на основу захтева, односно достављања наруџбенице, требовања у количини од најмање пола милиона комада маски, односно рукавица.