НЕКРЕТНИНЕ у свету су рекордно појефтиниле због вируса корона - за читавих 30 одсто, наводи агенција за консалтинг "Книгхт Франк".

Од почетка марта експерти су забележили раст понуде вила и апартмана са попустом од 30 одсто – углавном у Француској и Италији. Многи објекти су били стављени на продају раније, али се сада продају са попустом. Међутим, расте потражња за вилама ван града, посебно у Лондону и Њујорку, до су на Кипру популарне виле и апартмани за изнајмљивање, због затварања хотела.

Прочитајте још: Пандемија је само разоткрила да бизнис не познаје солидарност, већ само алавост: Да ли је капитализам пао на испиту?

Посебно је популарно склапање уговора без личног присуства, на пример за учешће у миграционим програмима. Углавном у државама Карипског басена: Гренада, Антигва и Бермуди, Сент-Китс и Невис.

Медији пишу, позивајући се на агенте за некретнине, да су богаташи у Русији прешли да живе у летњиковце, побегавши од короне.

Прочитајте још: Ројтерс писао о Вучићевим економским мерама: Кредитни рејтинг Србије стабилан упркос епидемији

У марту је број купопродајних уговора московске елите за куће ван града порастао за 12 одсто у односу на исти период прошле године.