Одмах организовати мобилне продавнице за удаљенија села: Апел министра Милана Кркобабића

Novosti online

петак, 27. 03. 2020. у 15:43

Одмах организовати мобилне продавнице за удаљенија села: Апел министра Милана Кркобабића

Милан Кркобабић / Фото Танјуг

Министар Милан Кркобабић упутио је апел великим трговинским ланцима да помогну сеоско становништво у редовном снабдевању, пошто у Србији има око 1.000 села у којима нема продавница


Министар за регионални развој и копредседник Националног тима за препород села Србије Милан Кркобабић апелује на велике трговинске ланце и њихову друштвену корпоративну одговорност да у сарадњи са локалним самоуправама и месним заједницама широм Србије помогну сеоско становништво у редовном снабдевању основним животним намирницама.


Поред неопходне помоћи у бољем снабдевању око 3.500 села у којима раде продавнице, посебан проблем су становници у око 1000 села Србије у којима такве продавнице не постоје. Зато је непходно да велики трговински ланци што пре, у сарадњи с локалним самоуправама, организују мобилне продавнице – доставна возила која ће, поштујући све мере ограничења и опреза, снабдевати и најудаљенија села у брдовито-планинским и пограничним подручјима. Мобилне продавнице могле би да достављају и неопходне лекове, јер у многим селима нема ни апотека.


Истовремено, Кркобабић апелује на задруге, које су већ активно укључене у помоћи да се старијима од 70 година помогне у реализацији пролећне сетве, да откупљују пољопривредне производе чија је продаја отежана због ограничења кретања и свих других рестрикција уведених због корона вируса.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)