И уље стиже на кућну адресу, проблем само време испоруке

Е.Б. ТАЛИЈАН

26. 03. 2020. у 18:59

И уље стиже на кућну адресу, проблем само време испоруке

Илустрација Фото: Depositphoto

Трговински ланци и у ванредном стању достављају намирнице поручене онлајн. Купци тешко долазе до слободног термина и недељу дана унапред
ОГРАНИЧЕЊЕ кретања грађана због ванредног стања екстремно је повећало коришћење онлајн поруџбина од трговинских ланаца који ову услугу обављају. Интересовање купаца је огромно, па тренутно нема ниједног слободног термина. Како "Новости" сазнају, упркос намери хипермаркета да свима изађу у сусрет и ангажовању додатних ресурса, то не успевају.

На листи за онлајн куповину прва места заузимају брашно, уље, шећер и остале основне животне намирнице. Потрошачи траже и свеже воће, поврће, месо, туњевину, тестенине и средства за хигијену, али и друге уобичајене артикле које иначе набављају приликом породичне куповине.

"Универекспорт" обавља онлајн доставу у Београду, Новом Саду и Вршцу.

- У односу на редовну куповину, онлајн у овом тренутку испоручује неколико пута више поруџбина, а и поред тога често су сви термини за наредни дан попуњени - кажу за "Новости" у овом трговинском ланцу. - Ангажован је додатни број радника за паковање и доставу робе и тај број свакодневно повећавамо како би што више испорука стигло до врата потрошача.

Додају да су спискови купаца проширени у односу на период пре ванредног стања, јер сада пазаре за најмање недељу дана.

"Идеа" онлајн продавница последњих дана, такође, бележи значајан раст и по броју поруџбина и по величини потрошачке корпе.

- Испорука може да се резервише у било ком слободном термину у наредних седам дана, од тренутка поруџбине - наводе у овом хипермаркету. - Тренутно радимо пуним транспортним капацитетом и нема ниједног слободног термина.

У трећем хипермаркету који функционише у Београду наводе да је поручивање могуће око недељу дана унапред у складу са расположивим терминима. Истичу да су у циљу рационалније куповине, за одређене артикле ограничили количину и приликом онлајн набавке, као и у својим продајним објектима.

У трговинским ланцима не воде евиденцију о старости корисника њихових услуга, али кажу да међу онлајн купцима има и пензионера. Сви трговински ланци широм Србије у недељу су отворили врата рано ујутру за суграђане старије од 65 година, што ће наставити и убудуће. Интересовање је, како наводе, било велико, а рафови су били пуни.

У "Универекспорту" истичу да су се највише куповале основне животне намирнице, воће, поврће и средства за хигијену.


У "ДИСU" СВЕ ПО ПРОПИСИМА

КОМПАНИЈА "ДиС" је у свим својим маркетима, којих има 31 у земљи, услуживала сениоре у недељу. Сви њихови маркети, за све остале категорије потрошача, раде сваког дана од седам до 15 часова. У овој домаћој трговини истичу да су предузели неопходне мере у циљу заштите запослених и купаца.

- Свакодневно дезинфикујемо све наше објекте, потрошачке корпе, колица и камионе којима стиже роба - објашљавају у "Дису". - У свим нашим маркетима постављене су специјалне подне траке-обележивачи које додатно помажу у поштовању прописаног растојања између људи. Обезбеђени су и заштитни панели на касама како би се додатно смањио контакт између запослених и потрошача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације