БЕОГРАД - Председник Александар Вучић обишао је данас волонтере који у "Штарк арени" пакују пакете помоћи за 173.000 Београђана старијих од 65 година чије су пензије мање од 30.000 динара и разговарао са привредницима који су те намирнице обезбедили.

Вучић је привредницима захвалио на помоћи и поручио да су показали огромну одговорност, као и борбеност и љубав према својој земљи.

Истакао је да се припрема велики и озбиљан пакет мера за привреднике, који ће имати значајну помоћ државе. Вучић је рекао да многи у окружењу иду на смањење плата, а да Србија очигледно боље стоји са финансијама од њих.

Шлепери са намирницама синоћ су стигли у "Штарк арену", а данас је око 350 волонтера почело са паковањем пакета.

То је помоћ Града Београда и ПКС најугроженијим суграђанима.

Како је раније најављено, прве пакете помоћ пензионери ће добити сутра, најкасније у петак, а достава ће трајати десетак дана, јер ће се дневно из Арене слати око 15.000 пакета.


Фото П. МитићСваки пакет је тежак 8,5 килограма и садржи 13 намирница - килограм брашна, шећера, литар уља, паштету, месни нарезак, кафу, чај, супу, детерджент, сапун, тоалет папир…


Фото П. Митић


Са председником су Арену данас обишли и градоначелник Зоран Радојичић, заменик градоначелника Горан Весић и председник ПКС Марко Чадеж, као и директор Арене Горан Грбовић.


Фото П. МитићВучић: Више милијарди евра уложићемо у приватни сектор

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће држава обезбедити значајну помоћ привредницима и уложити више милијарди евра у приватни сектор.


Фото П. Митић


"Ми ћемо за 10 дана али и раније, изаћи са првим великим и значајним мерама, па ћемо да седнемо да видимо шта је то сто још можмео и шта шта можемо да очекујемо од вас", рекао је Вучић током посете волонтерима и привредницима који шаљу помоћ угроженима.

Фото П. Митић


Вучић је истакао да је Србија спремније дочекала кризу изазвану корона вирусом него друге земље.

"Имаћете значајну помоћ државе, то вам гарантујем", поручио је Вучић привредницима.