БЕОГРАД - Светска економија је у паду, али ми не одустајемо од планираних четири одсто БДП-а у 2020. години, упркос ситуацији са корона вирусом, рекла је премијерка Ана Брнабић.


"Не смемо да паничимо већ да предузмемо све могуће мере да нашу економију што више стабилизујемо. Наша привреда се тренутно добро држи и ми ћемо се трудити да је стабилизујемо", рекла је Брнабић Пинку.


Сваки дан који одржавамо економију стабилном је огромна ствар, нагласила је премијерка.


Поручила је да држава настоји да утицај вируса корона буде што мањи, не само на здравље грађана, већ и на српску привреду, као и да после може што пре да се опорави.


Пад светске економије биће најмање 0,5 одсто БДП-а и тренутно се бележи највећи пад на берзама још од 1987. године, додала је он.


"Ипак, не желим да кажем да ћемо имати раст приведе због вируса корона два одсто већ да достигнемо предвиђених четири одсто и да што више умањимо негативне последице", истакла је Брнабић.


Много тога је урађено на пољу јачања економије претходних година, каже премијерка и истиче да зато Србија сада може лакше да се избори са овом ситуацијом.