Успешна пословна породична прича: Вучић на отварању хотела Мона (ФОТО)

Танјуг

27. 02. 2020. у 13:49

Успешна пословна породична прича: Вучић на отварању хотела Мона (ФОТО)

Фото Д. Миловановић

Он је истакао да у хотелима Моне ради 800 људи, у Београду, Сопоту, на Златибору, те да је Мона једно од значајнијих српских предузећа

НОВИ хотел "Мона" на Дорћолу, који је у четвртак отворен, биће развојни пројекат за тај део града, који ће да "процвета", приметио је председник Александар Вучић.

"Пре две године био сам овде, на почетку радова, овде је била рупа, велика киша, а ја сам се питао како ово и није неко место, како ће да успе, нема довољно простора... Данас ова лепотица од зграде, биће развојни пројекат за овај део града. Цео Дорћол ће да процвета и због хотела", рекао је Вучић.

Он је истакао да у хотелима Моне ради 800 људи, у Београду, Сопоту, на Златибору, те да је Мона једно од значајнијих српских предузећа, са више од 50 продавница у Србији, Северној Македонији, БиХ, Црној Гори...

"То је за нашу земљу од огромног интереса и значаја. Желимо да запошљавате још већи број људи у Србији и региону", поручио је Вучић власницима, породици Момировић.

Они, каже, добро знају да границе не смеју да постоје за бизнис.

Такође, истакао је да власници за инвестицију од 30 милиона евра, нису тражили ни динар од државе, иако су могли да добију субвенције, већ да су све платили својим новцем.

"Од породичног удруживања заснованог на поштовању, љубави и заједничким интересом за просперитетом и очувањем породице, нема снажнијег и јачег мотива", поручио је Вучић.

У том смислу, указао је да у Сент Галену постоји универзитет који има властити центар за породични бизнис.

"Данас се учи да је тржиште једино мерило вредности, за производ, услугу, за сваку копманију. Погледајте Монине торбе, то су торбе на највишем светском нивоу", рекао је Вучић.

фото Д.Миловановић

Он се осврнуо и на то што се власник хотела, Томислав Момировић, захвалио својим родитељима, Ђорђу и Нади, који су створили "Мону", примедбом да би сам био веома срећан да једног дана чује од своје деце нешто слично.

"Нема ништа лепше лепше од тога. Ви сте изградили империју, они је направили још већом, значајнијом. Можете да се поносите", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је од 2012. изграјдено 66 нових хотела, као и да је Мона хотел који је отворен ове године, поред још једно на Златибору.

фото Д.Миловановић

То је исто показатељ колико идемо напред и брзо се развијамо, истакао је Вучић.

Председник се неколико пута прекидао своје обраћање да би се накашљао и притом се нашалио, рекавши како кашље од лекова за притисак и срце, а не због корона вируса.

Каже да је био негативан на тесту за корона вирус и у шали додао да је "негативан рођен" алудирајући на тврдње изнете у документарном филму "Владалац".

"Знате какав је страх код људи, почеше сви да беже од неког ко кине негде. Негативно сам тестиран, не брините, неки кажу и негативно рођен".

фото Д.Миловановић

Вучић је истакао да је и тај хотел плод великог рада и да зато не разуме оне који говоре како треба скраћивати радно време уместо да пусте људе који хоће да раде.

Истакао је да ће држава зато увек подржати компаније као што је Мона, која је уложила у хотел на Дорћолу 30 милиона евра.

"Могли су доста да узму од државе за ту инвестицију, али нису узели ни динар", додао је Вучић.

фото Д.Миловановић

Каже да је Мона обезбедила за ту инвестицију 15 милиона евра својих средстава и још 15 милиона из кредита, што су огромна средства.

Истакао је да су показали како изгледа учић: Хотел "Мона" развојни пројекат, процветаће цео Дорћол.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

Nina

27.02.2020. 17:09

Bravo, trebamo sve rusevine i nekorisne zgrade, pretvoriti u lepe i korisne objekte. Ipak je to ogledalo jednog grada.

kaca

27.02.2020. 21:59

U hotelima Mone radi 800 ljudi, u Beogradu, Sopotu, na Zlatiboru. Mona je jedno od značajnijih srpskih preduzeća, sa više od 50 prodavnica u Srbiji, Severnoj Makedoniji, BiH, Crnoj Gori, znači vrlo uspešna priča.

Sarita

27.02.2020. 23:33

Predsednik Vučić podržava kompanije koje doprinose otvaranju novih radnih mesta i promociji turizma i drugih grana privrede.

Marina

28.02.2020. 00:58

Vlasnici Mone ne samo da su uspesni u sopstvenom biznisu dugi niz godina nego i znacajno doprinose ekonomiji Srbije!