Кинези који граде пругу Београд-Будимпешта остали у Србији

Танјуг

среда, 26. 02. 2020. у 19:30

Кинези који граде пругу Београд-Будимпешта остали у Србији

Илустрација Фото: Ж. Кнежевић

Директор Кинеских железница-Огранак Србија, Ху Сјаојунг, рекао је да епидемија коронавируса не утиче на пројекат модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта у Србији
Директор Кинеских железница-Огранак Србија, Ху Сјаојунг, рекао је да епидемија коронавируса не утиче на пројекат модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта у Србији.

Кинези који ће се накнадно прикључити пројекту, придржавају се прописа кинеске владе и Министарства здравља Републике Србије, рекао је Ху за РТС.

"Захваљујем се српској влади и српском народу на њиховој солидарности и подршци Кини у борби против ове епидемије, као и на њиховој бризи и помоћи људима Хубеја. Након избијања епидемије, кинеска влада је предузела одлучне мере како би сузбила ширење епидемије и организовала медицинске спасилачке службе и расположиве ресурсе за борбу против епидемије", рекао је Ху.

Према његовим речима, током трајања прославе Лунарне Нове године, како би се осигурало да то не утиче на рок за пројекат модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта у Србији, сви запослени у кинеском железничком грађевинском тиму одрекли су се одласка у земљу и сусрета са својим породицама.

"Одлучили су да остану на првој линији изградње, грабећи напред и хватајући се у коштац са изградњом нових делова пројекта, тако да се даља изградња наставља према убрзаном распореду. Због унапред планираног распореда људских ресурса, велики број кинеских радника већ је био у Србији на градилиштима пре избијања епидемије, тако да епидемија није имала много утицаја на особље", рекао је Ху.

На тај начин, како каже, показују одговорност не само према здрављу кинеских радника, већ и према грађанима Србије и света.

"Да бисмо гарантовали квалитет и рок изградње пројекта српске железнице, увели смо групу кинеских квалификованих и стручних радника који имају искуства у изградњи брзе пруге", наводи директор Кинеских железница-Огранак Србија.

Настоје, како каже, да промовишу локални економски развој и труде се да ангажују српске подизвођаче и добављаче који ће пружати своје услуге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Bizibi

27.02.2020. 10:34

Svaka im čast. Toliko drustveno odgovoran, vredan, radan i disciplinovan narod se retko sreće pa se na njih treba ugledati.