Формирана радна група у Приштини која разматра УКИДАЊЕ ТАКСИ

Танјуг

25. 02. 2020. у 00:20

Формирана радна група у Приштини која разматра УКИДАЊЕ ТАКСИ

Илустрација

Гетоар Мјеку, саветник министарке економије каже да није познато када ће овај тим завршити свој посао који подразумева испитивање трговинских баријера
Министарство економије у Приштини формирало је тим који треба да размотри трговинске баријере и препоручи влади да ли да укине или задржи таксе на српску робу, пише Газета Експрес.


Деветочлани тим почео је са радом пре недељу дана, преноси Косово онлајн.


Гетоар Мјеку, саветник министарке економије каже да није познато када ће овај тим завршити свој посао који подразумева испитивање трговинских баријера.


На основу документа до којег је дошла приштинска телевизија Т7, тим чине представници Министарства трговине који учествују и у косовској Агенцији за царину, храну и ветеринарство.


Такође су у ову групу укључени и представници предузећа ПКК, Клуб произвођача и Пословна комора, али је из ње изостављена Америчка привредна комора Косова из које за телевизију Т7 кажу да ће њихови ставови морати да се чују.


Прочитајте и: Priština za 100 odsto povećala takse na srpsku robu; Ministar BiH: Bezobrazna odluka Albanaca!


"Упркос нашем различитом ставу о питању таксе, Америчка привредна комора верује у важност разноликости мишљења и идеја о којима би требало да се расправља у оквиру тих тела", рекао је Аријан Зека из америчке коморе.


Он је додао да су прошле недеље имали састанак и са премијером и са министром економије, на којем су изнели већ јавни став Америчке коморе о важности неометане трговине на Западном Балкану, а самим тим и пуне економске интеграције целог региона.


Међутим из министарства којим руководи Розета Хајдари кажу да се она састала са представницима америчких, британских, словеначких, италијанских и аустријских комора и удружења који штите интересе предузећа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације