Телеком је спреман да бесплатно емитује Н1 телевизију, док трају преговори, уколико нам то дозволи Јунајтед медија група, саопштили су у петак представници Телекома.

Генерални директор Телекома Србије Предраг Ћулибрк изјавио је у петак да Јунајтед група емитовање Н1 Телекому јавно нуди по цени од 40 евроцентри месечно по кориснику, што је 22 пута више од, на пример, просечне цене Пинкових канала.

Прочитајте још - "Новости" сазнају: "Јунајтед медија" захтевала прекид емитовања Н1 корисницима "Радијус вектора" (ФОТО)

"То је покушај рекетирања Телекома Србије од стране Јунајтед медије", рекао је Ћулибрк на прес конференцији и поручио:

"Пошто свакодневно понављате да постоји јавни интерес за Н1, ми кажемо - емитоваћемо за кориснике Телекома и Супернове, ако нам власници дају дозволу, Н1 бесплатно, све док трају преговори".

На тај начин ће, каже, 800.000 корисника имати могућност да гледа Н1, што је, четири пута већа могућност гледања Н1 у односу на период од пре 17. јануара, када је на захтев Јунајтед групе искључен Н1.

Ћулибрк је поручио да иза потеза Телекома нема никакве политике и да код свих пословних одлкука никада нису били политички мотивисани.

Представници Телекома нису одговарали на питања новинара, рекавши да ће сачекати одговор Јунајтед медије.