АКЦИЈАМА "Икарбуса" на Београдској берзи поново ће моћи да се тргује што је резултат спроведеног унапред припремљеног плана реогранизације (УППР), потврдила је у петак директорка правних и општих послова Тамара Баришић.

Деоницама, којих је 2,9 милиона, трговаће се од данас, а њихова индикативна вредност је 50 динара, док ће даља цена зависити од понуде и потражње.

- "Икарбус" је био у тешкој финансијској ситуацији, са губитком већим од капитала, па су акције изгубиле вредност, а новом емисијом деоница смо покушали да извршимо репрограм дуга, да бар део наших дуговања пређе у вредносне "папире" и да то буде нека здрава основа за будуће пословање - појаснила је Баришићева.

"Икарбус" је завршио спровођење УППР током јесени прошле године, а акције су уписане у регистар нешто пре тога.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Обавезе у општинама могу да се плате картицом

- Ово је нова, прва емисија акција и поново је на тржишту хартија од вредности како би сви наши акционари могли да тргују - рекла је директорка правних и општих послова и додала да су конверзијом дуга у капитал ранија дуговања намирена.

Највећи акционар "Икарбуса" је Република Србија са 26,9 процената власништва, следе Фонд за развој, банке, и неки ранији повериоци чију су дугови претворени у капитал.